Here Today (2021)

Billy Crystal je svoj film smestio u svoj grad. I want to wake up in a city That never sleeps And find I'm king of the hill Top of the heap

Charlie Berns (Billy Crystal) je ostareli komičar, pisac uspešnih scenarija za mnoge filmske komedije i jedan od pisaca i urednika aktuelne i popularne comedy-scetch tv serije. Charlie Berns takođe pati od demencije koja se rapidno pogoršava.

[imdb]tt10944596[/imdb]

Kada slučajno upozna šarmantnu i snalažljivu Emma Payge (Tiffany Haddish) njih dvoje postaju iskreni prijatelji. Pošto Charlie i nije baš u dobrim odnosima sa svojom, sada odraslom, decom a često ne može ni da im se seti imena, Emma postaje osoba koja će mu pomoći da prođe kroz ove teške trenutke u kojima on polako gubi konce sa svojim životom i razumom.

Charlie jeste otac ali je, pre svega, Billy Crystal, a ne Athony Hopkins koji je svog drugog oskara dobio za “The Father” i u kojem je ova tema/bolest znatno ozbiljnije i snažnije prikazana.

“Here Today” je, za razliku od “The Father”, jedna prilično vedra dramska komedija koja, povremeno, prelazi u pravu dramu ali to traje dovoljno kratko da suštinski ne gubi svoj komični dah i duh.

Bili Kristal je napisao i scenario i režirao ovaj film, tačno nakon 20 godina od svog prethodnog režiserskog dela, i mada ovde definitivno provejava toplina i ni u jednom trenutku nije “negledljiv” ipak se pitam zbog čega je Kristal rešio da nam upravo sada ispriča baš ovu priču.

Nadam se da ova priča nije stvarno njegova lična.

Dobar film ali ništa više od nekog dobrog tv filma (ako tu odrednicu TV FILM koristimo u smislu kako se nekada koristila, kada nisu postojali ni NETFLIX ni HULU ni Apple TV…).

Samo za ljubitelje Bili Kristala.

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1096

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.