Primal Rage aka Rage – Furia primitiva (1988)

On je novinar-student univerzitetskog lista...ona je studentkinja koja nije novinar. On vozi motor ona ne vozi...

Razmišljao sam da li da kao naslovnu sliku stavim ovu koja je obljavljena ili ovu donju

Rekoh, pa valjda “autori” najbolje znaju da odaberu gde će zalepiti naslov filma.

A mesto je inače pravo jer odgovara kvalitetu filma. Baš je guzica (na slici su ženske ali generalno ni one ne pomažu…a i nema ih baš nešto u samom filmu).

Priča nije nimalo originalna (što naraFski ne utiče na kvalitet) i smeštena je u neki studentski kampus na Floridi.

Na tom univerzitetu doktor Etrihdge (Bo Svenson) sprovodi eksperimente nad majmunima tako što im ubrizguje eksperimentalne proteine koje bi, navodno, trebali da regenerišu moždane povrede.

Kada jedan nesrećni majmun ugrize jednog nesrećnog studenta kampusom počne da se širi (veoma ograničena pretpostavljam zbog budžeta filma) nekakva zaraza koja se prenosi putem ujeda/grebanja i koja ujedene pretvara u neku vrstu besne (u smislu besnila) “životinje” koji ne mogu da se kontrolišu i sada, uz pojačanu snagu, napadaju i ubijaju sve oko sebe.

U pitanju je italijansko-američka koprodukcija (Umberto Lenzi je jedan od scenarista i producenata) u kojoj su Italijani bili zaduženi za stvari iza kamere a ispred su se našli talentovani mladi glumci.

Eh…da su bar bili talentovani.

Odavno, ali stvarno odavno, nisam gledao ovako neki bledi film u kome ni jedan, apsolutno ni jedan, glumac nema ni zrno karizme na ekranu.

Umeju oni tečno da izgovore replike i to je otprilike to.

A te replike su one od najgore vrste, nemaštovite i maksimalno generičke kao i kompletan scenario.

I sad, kad već glumci ne umeju, scenarista omanuo ponadaš se da će se bar režiser potruditi…ali ne.

Vittorio Rambaldi (koji je ovde debitovao i koji ukupno u svojoj filmografiji ima 4 polufilma) pojma nema. Mislim, ume da stavi kameru na mesto i verovatno uzvikne “Snimanje!!!” ali više od toga…ne, ne….ne….

Jedino nečemu vredi muzika Simonnettia kojeg valjda znate po filmovima Daria Argentea

Šta još da vam kažem dragi lljudi… toliko je “Primal Rage” bezličan da mi je jedan realno takođe ništa naročit film (i o kojem ću pisati uskoro) poput “Nothing Underneath”(1985) a koji sam pogledao odmah nakon ovog, bio beskrajno zabavan.

Glavnog junaka glumi Patrick Lowe koji nema apsolutno nikakve veze sa Rob Lowe-om i koji je, kao i većina učesnika na ovom projektu, batalio filmsku profesiju

Loše…veoma loše…neki put vredi nagraditi kada primetite da su se ljudi potrudili ali eto nisu uspeli. Ovde nema truda…nema vala ničeg zanimljivog.

Na skali od (1-6) ocena: 1

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.