Did You Hear About Morgans ? (2009)

Da li stvarno želite da čujete o Morganovima ? Hoćete ? O.K. onda vežite pojaseve... krećemo...

Morganovi su bračni par (koji se, zamislite, preziva Morgan) koga čine Pol i Meril. Pol je advokat, Meril uspešan diler nekretnina. Zatičemo ih u onoj fazi života koji je prošao svako od nas koji je bio (ili jeste) u braku.  

Pol i Meril  se nalaze pred razvodom.

Sticajem okolnosti (koje uključuju provalu oblaka, nabijanje noža u leđa i večeru) postaju svedoci ubistva zbog koga će morati pod hitno da se ubace u program zaštite svedoka.

Boravak u mestašcu po imenu Rej, negde Vučiću iza nogu, poslužiće im da (možda) obnove svoje poljuljano poverenje i pruže ljubavi drugu šansu. 

 I to je siže ovog neverovatno omraženog filma koji na IMDb ima mizernu ocenu manju od 4.9.

[imdb]tt1314228[/imdb]

Kritičari su još bili grđi prema njemu:

12%-Rotten Tomatoes

27%-Metacritic

Ne znam razloge koji su mogli toliko da ujedine sve te ljude (osim onog da jednostavno volimo da nekog/nešto mrzimo) jer “Did You Hear About Morgans ?” njie toliko loš film. Mislim jeste loš…ali ne toliko.

Da li je to zbog toga što je zadnjih 20-ak minuta retko neinventivno i neubedljivo, da li zbog Sare i njene frizure ili zbog toga što Grant gotovo sve vreme filma glumi kao da se upiškio u gaće pa mu je zbog toga neprijatno, ili zbog one šale sa medvedom koja nije smešna, ili pak zbog toga što Amerikanci ne vole da im neko ismejava stare dobre američke vrednosti (od rodea preko kantrija i politike “svaki dobri domaćin mora imati bar tri puške i par pištolja po članu familije”) ili upravo zbog toga što te vrednosti ismeva na ovako traljav način ?

Ako ćemo fer, Hju Grant ovde glumi kao i obično, samo što ovde to nimalo ne fukcioniše i ovo jeste najslabiji Grantov film koji sam gledao. Takođe, ni Sara Parker Džesika, koja nije baš poznata po svom glumačkom repertoaru, svojom interpretacijom  neurotične Njujorčanke (koja kao da je pobegla iz “Seks i grada”) često iritira (čak i više od nešarmantnog ali ipak mi dragog  i smotanog Granta). Ipak moju najveću zamerku vidim u tome što između naših Morganovi ne postoji nikakva hemija  ali to je verovatno zbog toga što nisu koristili jače droge prilikom snimanja filma.

Opet, kao njihove domaćine imamo veterane, Sema Eliota i Meri Strinburgen, koji su najbolji deo filma i ako ništa drugo samo zbog njih vredi videti Morganove. Takođe, film nije napadno glup (mada glup jeste) i povremeno je simpatičan, te i poneka replika Granta Hjua izazove osmeh na licu. 

 Pogledao sam Morganove sa predubeđenjem da ću pogledati neki od najgorih filmova u istoriji ali, možda upravo zbog toga, bio sam prijatno iznenađen što sam otkrio da sam gledao daleko gore filmove od ovog. To naravno ne znači da vam ga i preporučujem.

Na skali od (1-6) ocena: 2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.