Resurrection (2022)

"Gde je Ben ? Ben je sa mnom."

Eto i to se desilo. Pišem vam o novom, uslovno horor, filmu Rebecce Hall a još ništa napisao nisam o daleko superiornijem “The Night House” koje sam pogledao još početkom godine. I da vam odmah kažem, nije mi prvi put.

Margaret (R. Hall) je samouverena uspešna menadžerka u Njujorku koja, još uspešnije, balansira poslovni i privatni život uzimajući iz svakog ono što joj najviše prija. Tako bar deluje na prvi pogled.

Ona je samohrana majka odrasle ćerke koja se sprema za koledž. Takođe u seksualnoj vezi je sa kolegom na poslu a tu je i mlada pripravnica kojoj (Margaret) daje fascinantne i samouverene savete u vezi njene (pripravnice) očigledno grozomorne veze sa muškarcem koji se prema njoj (pripravnici) ponaša kao da je krpa.

[imdb]tt11540726[/imdb]

A onda se u njen život iz daleke prošlosti vraća David (Tim Roth) i sva ta njena fasada pada kao kula od karata (postavljena na kulu od peska).

Ta scena kada ga ona na nekoj poslovnoj prezentaciji primeti je apsolutno fenomenalna i Rebecca Hall savršeno glumi strašni napad panike i sve ono što sledi tokom njega (napada panike).

To je, nažalost, i vrhunac ovog filma a kada znate da se taj vrhunac odigra negde u 20 minutu filma koji traje još sto (minuta) onda pretpostavljate kakav je krajnji utisak.

Problem sa “Resurrection” je njegov scenario koji od nas traži da poverujemo u jednu od najbizarnijih priča koju možete čuti (o odnosu između Davida i Margaret) samo na osnovu monologa koji će nam Margaret izdeklemovati negde pred početak same bukvalno visceralne završnice.

Rebecca je fenomenalna glumica ali jednostavno je ta priča takva da je ni najbolja glumica na svetu (mrtva ili živa) ne bi mogla dovoljno ubedljivo izgovoriti.

I ne samo to…ako ste očekivali potencijalno mračni psihološki triler kako i naginje u prvoj polovini bićete razočarani što će te dobiti mračnu psihološku dramu koja se, po ko zna koji put zamaskira u nešto drugo (horor triler?), a bavi se “samo” jednom “običnom” traumom.

Naravno da to nije problem…problem je što nam debitant, scenarista i režiser, Andrew Semans tu traumu učinio ovako monotonom i besciljnom… osim već pomenute viscerelacije (ako ta reč uopće postoji).

Na skali od (1-6) ocena: 2/2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.