SkyShowtime u Srbiji…i regionu

A moglo je bolje....

14 decembra je startovala online platforma za naš region te hajde da vidimo šta nam nudi.

Kompletan katalog je relativno siromašan ali probran te ću vam, na kraju teksta, reći moje mišljenje kome će se ovo (trenutno) najviše prijati…

FILMOVI:

Za platformu iza koje stoje Paramount i Universal ponuda filmova i nije neka. Razumem da će u Evropi a pogotovo kod nas uvek prednost (i glavna zarada) biti od raznoraznih televizija i raznovrsnih licenci (za prikazivanje) koji se prodaju i kupuju ali barem je izbor starijih filmova mogao biti mnogo veći.

Mada…ko još…osim mene…gleda stare filmove.

Sa druge strane ima ovde probranih naslova poput tzv. kolekcija u koje spada “Kum” trilogija ili napr. “Ajkula” sa sva svoja 4 dela.

Nekih naslova iz tih kolekcija trenutno i nema u katalogu poput “Zvezdane staze” serijala gde imamo ova nova tri ali ni jedan sa starom originalnom ekipom.

SERIJE:

Što se tiče serija tu i ne mogu da tvrdim da je izbor siromašan jer tu tek postoji galimatijas “problema” oko toga ko je u stvari pravi vlasnik nekih serija.

Napr. primetno je da nema nekadašnje glavne perjanice Showtima, serije “Homeland” a opet, ona jeste premijerno emitovana na “Showtime” kablovskom kanalu ali je producirana i pravljena od strane FOX studija.

Kao što evo sada imamo i “Deadwood” na ovoj platformi a nalazi se istovremeno i na HBO MAX…a Deadwood sam uvek vezivao za HBO kad eto…ne lezi vraže.

Ovde možete naći i celokupnog “Doktora Hausa” ili “Galaktiku” ali isto tako nećete naći kompletan NCIS upravo zbog pomenutih TV prava koja “smetaju” da ovaj katalog bude potpun.

Za razliku od Disney+ koji je krenuo letos i koji još uvek nema ništa lokalizovano za naš region (niti srpski niti hrvatski titl ili sinhronizaciju) “SkyShowtime” je odmah sve ponudio u fulu. Samona jednom filmskom naslovu (od ovih koje sam probao) nisam našao titl na “našem”.

za one koje zanima ima ovde i rijalti serija

DECA

Nickelodeon je naravno glavni izvor dečijih sadržaja ali ima ovde i DreamWorks animacije napr.

Takođe i to je možda i opasna prednost u odnosu na druge online platforme mnogo dečijeg sadržaja je sinhronizovano upravo onako na šta su deca navikla gledajući i na raznim televizijama.

ZAKLJUČAK:

Sa sadašnjom promotivnom, kako kažu, doživotnom mesečnom cenom od 3 EUR ovo je svakako nešto čemu vredi imati pristup. Sadržaj kasnije može biti samo bolji.

Opet, ako ste veliki filmofil (i matori k’o ja) 80% kataloga ste već gledali a ovo novo sigurno ne vredi 6 EUR (kolika je regularna cena)…jer nemamo plate kao Amerikanci…

Ako ništa drugo sad će mi kompletan “Twin Peaks” uvek biti na dohvat jednog dugmeta…

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.