Uncharted (2022)

Uncharted film predstavlja priču o Nejtanu Drejku i njegovoj prvoj avanturi sa partnerom/rivalom Viktorom Salijem Salivanom. Tom Holand u ulozi Nejtana Drejka i Mark Volberg kao vickasti Sali, upoznaće publiku sa avanturom u kojoj Nejtan Drejk postaje lovac na blago usput otkrivajući jednu od najvećih misterija istorije u epskoj akciji koja će obuzeti ceo svet.

Pretpostavljam da su svi koji su voleli PS igru “Uncharted” već odavno ovo odgledali.

Ako ‘pak nemate pojma da je “Uncharted” nastao prema nekoj igrici za (Sony) PlayStation i jednostavno volite da gledate dobre filmove možda vam ovaj tekst pomogne da odlučite da li je ovo vredno vaših 116 minuta život.

Odigrao sam otprilike trećinu prvog Uncharted-a (na playstation 4 iz one remaster kolekcije).

i igrica je, naravno, super a ja, opet naravno, nisam imao vremena da se i dalje igram…jer ‘ebiga, posao, porodica…život. U svakom slučaju “Uncharted” je jedna od retkih za koju sam uspeo da izdvojim neko vreme i stvarno se malo (šmrc) poigrao na PS4 kupljenog pre svega deci ali sa idejom da ću i ja da se igram (šmrc).

Od tog mog plana, avaj, nije ispalo ništa jer, pokazalo se, ipak moram i da spavam tokom dana te viška vremena imao nisam…šmrc…

O živote metnem te u...

Sada kada ste otkrili moju tužnu sudbinu valjda je i red da vam prozborim koju reč o samom filmu Ruben Fleischer-a koji je veoma dobro prošao na blagajnama ali je uglavnom sahranjen od strane kritike.

Nije ovo tako loš film kao što pričaju.

Tom Holland i Antonio Banderas se i najbolje snalaze u svojim ulogama/koži. Mark Wahlberg baš i ne.

Elem, sam zaplet i nije nimalo spektakularan (i svakako je znatno bolji u samim igricama) i uključuje, na početku, avanture dvojce braće (i siročića) koji pokušavaju da ukradu nekakvu mapu koja vodi ka velikom blagu.

Petnaestak godina kasnije Nathan je odrastao u finog i snalažiljivog mladića a nestali brat mu se povremeno javlja putem razglednica.

Uskoro Nathan-a u potragu za bratom uključi dvolično-trolični Sully (Mark Wahlberg) a ta potraga u stvari vodi ka blagu a to blago žele i drugi i za to ne biraju ni sredstva ni metode…plus svako svakog može da izigra i izda u svakom momentu.

Mislim…ovo što sam napisao zvuči mnogo komplikovanije od onog što će te videti u samom filmu. Najbitnije je da previše ne uključujete mozak i da se prepustite zabavi…

I kada smo kod zabave stvarno ne znam šta su ti silni kritičari očekivali ali “Uncharted” je definitivno zabavan film.

Ta zabava nije sad nešto spektakularna i visoko kvalitetna ali vala i ne mora uvek takva i biti…

To što sam gledao i daleko lošije nove filmove nije krivica “Uncharted”-a. Kriterijumi su nam se definitivno srozali poslednjih decenija te kada naletite na nešto ovako što vam relativno brzo prođe mada ga posle instant zaboravite samo ako ste loše volje možete dati ocenu koja je manja od ove koje sledi.

Plus, u samom filmu postoji jedan twist koji uopšte nisam očekivao, mada je verovatno glavni razlog tome što uopšte i nisam očekivao da bi me nešto trebalo iznenaditi te mi je, kao što rekoh, mozak već bio na otavi od samog početka…

Na skali od (1-6) ocena: 3/3-

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.