Memorial Day Weekend Box Office (2023-1989)

Dani sećanja...

Ovaj tekst je bio planiran da izađe pre neku nedelju kada je stvarno bio "Memorial Day Weekend" koji inače Amerikanci proslavljaju uvek poslednjeg vikenda u maju.  Pošto svi mi ovde na ovom sajtu apsolutno podržavamo Ameriku a naročito kada obeležava smrt svojih vojnika koji su časno izginuli na raznoraznim ratištima u borbi za ljubav istinu i slobodu. 

Sada je vreme da prekinem sa ovim pro-shit-iranjem i da predjem na box office.


2023 ću vam samo predstaviti ovom slikom.

Pogledajte listu ovih filmova koji su bili najgledaniji i upitajte se da li će se napr. za 10 godina iko sećati njih ?

Vratimo se u 1989 godinu…


10. Scandal (1989)

Okej…retko ko se seća ovog filma inspirisanog aferom Profumo koja je skandalizovala britansku javnost ’60-ih godina prošlog veka. A ni Joanne Whalley tada udata za Val Kilmera nije postala baš neka zvezda nakon njega.


9. Rain Main (1988)

Osim što je požnjeo silne oskare u martu 1989 “Kišni čovek” je bio najgledaniji američki film prethodne godine i evo u maju 1989 i dalje je bio među top 10.

Još uvek je to bila doba kada su ozbiljni filmovi (ma šta ja lično misio o njemu a ne mislim nešto mnogo dobro) imali mesto u bioskopskim dvoranima.


8. Major League (1989)

Sportska komedija-drama “Major League” će imati nekoliko nastavaka u narednih 10 godina ali iz današnje perspektive ovaj film više znači nama koji su odrasli na (B) filomovima Toma Berengera, Charile Sheen-a ili “Zakon u Los Anđelesu” sa Corbin Bernsen.


7. Pet Semetary (1989)

Nova verzija istoimenog romana Stivena Kinga snimljena je pre nekoliko godina . Šta mislite na koji će film pomisliti i danas većina publike kada se pomene “Groblje kućnih ljubimaca”.


6. K9 (1989)

Zbog toga što je bezbroj puta prikazan na našim televizijama čini mi se da ovaj film ima mnogo više kultni status na našim prostorima nego u Americi.


5. Pink Cadillac (1989)

Jedan od najmanje voljenih filmova Klint Istvuda kojeg se malo ko seća… a ako me moje sećanje ne laže u pitanju je sasvim pristojna akciona komedija.


4. Road House (1989)

E ovo je već kultni film…iz raznoraznih razloga…


3. Field of Dreams (1989)

Još jedan film o bejzbolu koji mi (Evropljani) verovatno nikada nećemo doživeti kao Amerikanci (uz gajbe piva i roštilj ).

Kevin Costneru je ovaj film doneo zvezdani status.


2. See No Evil, Hear no Evil (1989)

Politički nekorektna komedija koja danas ne bi ni mogla biti snimljena.


1. Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Za koji dan stiže poslednja avantura sa Indijanom Džonsom.

Ne mogu da tvrdim da je berba iz 1989 godina bila savršena ali u ovih 10 filmova možeš naći bar 5 koji će biti poznati i za 10 godina.

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.