Final Exam (1981)

Nije zlato sve što sija, nit' je život iluzija... Nije slešer sve što kolje nit' za svaki imaš volje...

 Režija: Jimmy Huston
Glume: Cecile Bagdadi, Joel S. Rice, DeAnna Robins,Ralph Brown

1. Ako ste pravi filmofil ovaj film  će te poželeti da pogledate zbog:

Volite slešere a negde/nekad ste čuli nešto pozitivno o ovom filmu.

2.  A  gledali smo ga :  

iz humanitranih razloga. Da bi smo mogli da  upozorimo druge da se slučajno ne za’eb’..

3. Glavni razlog zbog čega će te ga (možda) odgledati do kraja:

 Osim onog osnovnog, zato što ste mazohista, postoji i onaj drugi…nada. Nada da ćete videti bar nešto upečatljivo. Ali nada je prva zaklana u ovom filmu… ako mogu tako da se odrazim. Iskren da budem i nema ovde tako puno krvi. Sa svojim budžetom od nekih 60 000 dolara verovatno nisu imali dovoljno para za te masne crvene boje. U to doba, naš Dijamant još nije proizvodio kečap a akcija izvoza Juga na američko tržište (sa gajbama kečapa u gepeku) se tek planirala.

4. Dvougao:

dobro:
 Osim što je apsolutno dosadan, jedina “zanimljiva” stvar je što se praktično ništa ne dešava do nekih 30ak minuta pre kraja filma. Kao da gledamo, lošu, koledž dramediju do tada. Pretpostavljam da je glavni razlog tome što se taj vajni ubica (tip koji uglavnom stoji, a poneki put malo i hoda…i da… krupan je) dugo putuje iz tog jednog koledža (gde je valjda počinio prvo ubistvo) do ovog, našeg. E,da…  baš je dobro kada ga onaj trener gađa strelom pa on uhvati strelu pa tu istu iskoristi i proburazi tog trenera. Blah….
 Koji je motiv ubice nikada nećemo saznati. Jedino što mi pada na pamet jeste to da su verovatno studenti zezali zbog kretenske frizure (mada, osamdesete su to… bilo je i gorih…frizura)

loše:

Amaterska gluma (niko iz ovog filma nije napravio nikakvu karijeru). Amaterska režija. Amaterski scenario. Nemam ja ništa protiv amaterizma. Mislim, pa većina naših filmova je takva.
 Meni smetaju samo netalentovani amateri.

Pogledaj me, iza vrata sam…i baš sam opak

5. Šta bi bilo kad bi bilo:

Da su imali na raspolaganju duplo veći bužet…i duplo više kečapa. I duplo više strela. Oh… o takvim čudesima ne smem ni da razmišljam…

Na skali od (1-6) ocena: 1

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1083

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.