Extraction (2020)

Njemu nije stalo do sopstvenog života. Ali za život svoje "mete/posla" učiniće sve...

“Extraction” braće Ruso (znamo ih po Marvel filmovima) je zasnovan stripu (iz 5 delova) “Ciudad” iz 2014 godine koji su takođe napisali Ruso-vci i, takođe, kao što ovaj film nisu režirali, ni njega nisu nacrtali.

Režiser “Extraction” je njihov (Rusov) stari stručnjak za koregrafiju borilačkih scena, Sam Hargrave, kome je ovo ujedno i prvi film na toj poziciji.

Tyler Rake (Chris Hemsworth) bivši vojnik a sadašnji plaćenik i stručnjak za ekstrakciju tj. izvlačenje pojedinaca iz neprijateljske teritorije ka slobodi, biva angažovan da oslobodi sina indijskog narko dilera i opasnog krimalca.

Njegovog sina, tinejdžera, oteo je suparnički, jednako okrutni, kriminalac/manijak iz Dake.

U pitanju je solidna, brutalna, akcija koja svoje najbolje trenutke dostiže u prvoj polovini filma gde se po svojoj originalnosti i “lepoti” naročito ističe jedna poduža akciona sekvenca vizuelno predstavljena kao da je snimljena samo u jednom kadru.

Nažalost, u drugoj polovini film već ozbiljno zapada u sfere “Verovali ili ne” što i ne bi toliko smetalo da je akcija bar jednakog inteziteta kao u početku.

Na skali od (1-6) ocena: 3/3+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.