Abigail aka Abigejl (2024)

Radio Silence (Matt Bettinelli-Olpin i Tyler Gillett) predstavlja nam balerinu koja nije Anđelina...

Negde u 45 minutu filma “Abigail”, dakle nešto pre same polovine priče, dešava se taj twist/preokret koji će vam predstavljati iznenađenje jedino ako niste pogledali trejler i pojma nemate aman baš ništa o ovom novom ostvarenju Radio Silence ekipe.

Melissa Barrera (koja je dobila otkaz na sedmom delu od strane studija koji stoje iza Scream franšize zbog njenih “anti” Izraelskih izjava u vezi situacije i masakra koji se dešavaju pred našim očima evo i u 2024 godini) je ovde deo tima “specijalaca” koji imaju zadatak da kidnapuju “Tiny Dancer” (dvanaestogodišnju devojčicu balerinu koja na početku pleše pred praznom salom nekog teatra) i da je zatim prebace do sigurne lokacije/imanja na kojem ih dočekuje organizator ove akcije Lambert (Giancarlo Esposito).

Zajedno sa Melissom ekipu čine još četvoro, navodno vešto odabranih zbog njihovih veština, likova (hakerka, ex vojnik, ex policajac, ex and now sociopata) i potrebno je samo da u narednih 24 sata sačuvaju svoj “plen” (balerinu Abigejl) dok se Lambert ne vrati sa 50 miliona dolara koje će dobiti od njenog, u tom trenutku ovom timu, nepoznatog ali izuzetno bogatog oca.

I Dan Stevens je deo tima

Rekli bi neki (koji vole da se prave Englezi), ovo će im biti “Piece of cake” ali ubrzo će neko misteriozan i veoma opasan krenuti da ih se rešava/ubija piece po piece (i to nimalo ne na peace način).

Ko je taj neko otkrićete rekoh u trejleru ili svim mogućim kritikama ovog filma ali ja vam taj užitak tj. trenutak neću pokvariti jer nakon njega sledi jedan sasvim drugi film…i to sve slabiji i slabiji kako se približava završnici.

Umesto trejlera eto pesme Tiny Dancer

I ne nije uopšte problem u kakvu vrstu filma se ovo pretvara, problem je način kako nam je to prezentovano. Od i onako ne baš mnogo ozbiljnog tretmana likova odjednom svi oni pokušavaju da ispadnu duhoviti (suočeni sa užasom na koji su naišli) ali te njihove upadice/doskočice/replike najčešće ne pogađaju metu…ili bi pogađale da je ovo film sa Abotom i Kostelom.

Neki od njih (likovi) postaju karikature već karikaturalno zamišljenih “protagonista” a to što su svi antipatični nimalo ne pomaže tenziji ako je to uopšte bila namera autora (da “strahujemo” za sudbine ovih antiheroja).

Ako je zamisao bila da sve bude samo “pučka” zabava i krvava (duhovita?) rapsodija, osim krvi, malo toga su uspeli da zaista i ostvare u ovom ostvarenju koje uopšte ne zaslužuje trajanje od 109 minuta…

Na skali od (1-6) ocena: 2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.