What Remains (2013)

Tipična britanska misterija sa netipičnom završnicom...

“What Remains” je uglavnom standardna britanska krimi „who done it“ drama sve do spektakularno glupavih ali istovremeno i veoma, veoma zabavnih poslednjih 15-ak minuta.
Kada kažem standardna britanska, onda pre svega mislim na to da su glumci gotovo uvek odlični, scenario solidan a režija bar rutinski dobra. 

What Remains (4)


Kada se na tavanu dvospratne zgrade pronađe telo bivše stanarke i to nakon dve godine od njenog nestanka pokazaće se da to nije i jedina tajna koja se krije (ili koju kriju) stanari . Detektiv na pragu mirovine, želi da istera stvari na čistinu uprkos tome što će biti suočen sa podsmehom kolega i nepremostivim zidom ćutanja komšija rizikujući pri tom svoj ugled ali i sam život. 

What Remains (2)


 Ekipa glumaca je veoma iskusna. Russell Towey (Being Human), Steven Mackintosh i Indira Varma (Luther), Jessica Gunning (Fortitude)…

What Remains (5)


Glavna mana mnogih ovakvih četvorodelnih TV projekata koje nam dolaze iz Britanije je završnica, tj. ta poslednja epizoda i razrešenje misterije ili drame. Ovde na sreću nemamo taj slučaj, i sa strane ljubitelja misterija razrešenje će biti ako ništa drugo ondak bar zadovoljavajuće.

What RemainsWhat Remains (5)


 Ipak, neću pamtiti iz What Remains to ko je ubica, već način kako nam je to prikazano. Završnica predstavlja bizarni i upečatljivi omaž gotskom hororu koji toliko odudara od mirnog ostatatka serije da će većini (s’pravom ?) pokvariti čitav utisak ali, kao što rekoh, meni je on bio veličanstveno zabavan.

What Remains (1)



Na skali od (1-5) ocena: 3

recenzija: Biograf

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.