The Visit (2015)

Simpatično...iliti bez staraca nema udaraca...
Što bi rekla naša zapadna braća, potaknut iliti po naški osokoljen  nekim baš dobrim kritikama a i veoma dobrim trailer-om (koji je istovremeno interesantan ali i ne otkriva previše) očekivao sam od ove posete puno.
1. Ako ste pravi filmofil ovaj film  će te poželeti da pogledate zbog:

Zato što ga je režirao onaj Šalajman ili Šolumen iliti već kako se izgovora Shyamalan. Doduše, to će drugima upravo biti razlog da ga izbegnu.

the-visit_2015 (1)(1)
2.  A  gledali smo ga :  

Već sam naveo neke razloge u uvodu. Lično, nemam ništa protiv Šlajmarana. Jeste da sam odmah provalio twist u “Šestom čulu” te sam se, u trenutku kada se odigrao, upitao:“O.K. to smo svi znali…a sada sigurno sledi ono pravo“  Kad ono, prc. To beše i kraj filma. Da ne pominjem da sam ja među onima kojima se „The Village“ u stvari baš svideo.
 the-visit_2015 (3)
3. Glavni razlog zbog čega će te ga (možda) odgledati do kraja:
Okej je ovaj film. Ako nemate prevelika očekivanja mogao bih reći i da je solidan…kada se setimo kakva se sva djubrad snimaju ovih dana.

4. Dvougao:

 
Faund futidž kao što valjda svi znate nije moja šolja ni čaja a ni kafe (kafu ni ne pijem). Doduše, kada bi svi takvi filmovi bili ovako snimljeni možda bi ih i zavoleo. Fotografija je prelepa. Na tako nešto nismo navikli od ovakvog tipa filmova. Takođe, glumci ne improvizuju već, čini se, drže jasnog scenarija. I ne samo to. Odlični su. Klinac je fenomenalan…čak i kada repuje.

the-visit_2015 (2)


U “The Visit” nema (previše) hand-held kamere/scena. Nema ni onih tipičnih jeftinih jump-scare kadrova. Igranje žmurke ispod šupe je stvarno jedan od najjezivijih i najboljih delova ovog filma.

 Inače, sama priča pati od nekih, bar meni ipak bitnih, logičkih grešaka. Koja bi majka pustila da deca samostalno idu do nekog sa kim nije bila u kontaktu dobrih 15-aestak godina a da to dobro ne proveri ? Pošto je ta nemarnost i osnovni razlog svega što se dešava jadnoj dečici u  poseti baki i deki onda i ne čudi što mi je film već od početka bio na klimavim nogama. Takođe, na dosta mesta sam pročitao da je “The Visit” urnebesno smešan. Stvarno ? Meni nije delovao tako.
the-visit_2015 (1)


5. Šta bi bilo kad bi bilo:


da je ovo nečije debitansko ostvarenje rekao bih da je u pitanju režiser koji obećava. Ali ovo nije debi film…
 
Režija: M. Night Shyamalan
Glume: Ed Oxenbould, Olivia DeJonge
 
 
Na skali od (1-6) ocena: 3+ 
 
recenzija: Biograf

 

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.