Azul y no tan rosa aka Blue and Not So Pink (2012)

Almadovar na venecuelanski način.

Ovaj film, koji se u Americi prikazivao pod nazivom “My Straight Son“, dobio je nagradu Goya (španska verzija oskara) za najbolji strani film na španskom jeziku .

To, i činjenica da ima izuzetno visoku ocenu na IMDB (7.5) naveli su me da mu posvetim dužnu pažnju. Na kraju, ispostavilo se da je “Azul y no tan rosa” solidan ali i ništa više od toga projekat koji nam je stigao iz Venecuele sad već daleke 2012 godine.

Pratimo Diega (Guillermo Garcia) uspešnog modnog fotografa kome se život maksimalno iskomplikuje u trenutku kada mu ljubavni partner biva fizički napadnut (i završi u komi) i kada mu iz Španije stigne u posetu odrasli sin kojeg je dobio tokom svog “strejt” perioda.

Režiser (i scenarista) Miguel Ferrari maksimalno baštini nasleđe Pedro Almodovara prikazujući nam razne egzotične i povremeno groteksne karaktere na jedan dirljiv i komičan način. Preplitanje drame i komedije smeštene u svet travestita, LBGT i homofobije, i tinejdžerskih prvih (i strejt) ljubavi pruža nekoliko zanimljivih momenata. Takođe, Venecuela je zemlja o kojoj ne znamo puno toga pa je i sa tog aspekta ovaj film interesantan.

Pošto Ferrari nije naravno Almadovar ovaj miks ozbiljnog i smešnog, tužnog i veselog, na kraju deluje samo kao intrigantan pokušaj koji se završava upravo na tome…na pokušaju. Tako, na kraju, nakon ipak predugih 115 minuta ugasićete ovaj film i verovatno ga veoma brzo zaboraviti.

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.