Death Hunt (1981)

Jedan od ponajboljih filmova Charles Bronsona iz njegove zrelle faze.


 Pogledao sam Death Hunt (1981) verovatno jedan od najboljih filmova  Charles Bronson-a u kojima je on glavni protagonist. Snimljen je 1981 godine od strane Petera Hunta  koji je dobrim poznavaocima filma uglavnom prepoznatiljiv kao montažer a potom i režiser nekih od prvih filmova iz serijala o Džejmsu Bondu.

 Ovog puta u vodećoj ulozi je i Lee Marvin ali se dvojac iz “Dvanaest žigosanih”  sada nalazi na suprotnim stranama. O samoj radnji filma smeštenoj u 1931 godini u surovim predelima Kanade neću previše. Inspirisan je istinitom pričom o traperu (Bronson) koji nepravedno optužen za zločin i za kim se diže potera u koju se uključuje gotovo “čitava” Kanada.

CharlSBronson1


 Film je efektan, jednostavan i upečatljiv. Bronson je i ovog puta usamljenik koji mnogo ne haje za postojeće zakone i sisteme i prosto je savršen u ovoj ulozi.

bscap0013 bscap0014

    Ne treba zaboraviti kao poseban kvalitet ovog bisera iz 1981 godine da se u epizodnim ulogama pojavljuje sam krem tadašnjeg tzv. B filma dok će neki od njih postati  manje ili veće zvezde u vremenu koje je tek predstojalo.

 


Na skali od (1-6) ocena: 5


recenzija: Gimitrije Verzić. duh sa dva plava oka

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.