The River (2012)

Originalno objavljeno 21.04.2012

Čudan je utisak ostavljao ovaj serijal dok sam ga gledao. Sve vreme trudio sam se da ga zavolim, strepeo da li će zbog loše gledanosti biti nastavljen a onda nakon odgledane poslednje dve epizode sve to mi je postalo sasvim svejedno.

TheRiver0012

  The River ima veoma zanimljivu premisu. Nestao je čuveni istraživač Emet Kol u džunglama Amazona a njegova porodica zajedno sa njegovim TV producentom kreće u potragu.

TheRiver0013

Serija je napravljena u stilu “found footage” formata tj. na osnovu kvazi nađenih “dokumentarnih” filmova sa misije spašavanja (poput Blair Which Project, Paranormal Activity ili napr. Cloverfielda) ali za divno čudo način snimanja nije previše opteretio praćenje epizode jer su kamere i to mnogobrojne uvek “zgodno” postavljene pa se taj efekat gubi.

TheRiver0016

Takođe, i glumačka ekipa je sasvim solidna .

TheRiver0018

Scenario je relativno podnošljiv, nema tu ničega spektakularnog ali ni previše glupog, sem što je, naročito u poslednje dve epizode, previše klišea istrošeno i proćerdano bez ikakvog originalnog pečata. Tako da ovde imamo i zombije (ali ne kao naš dragi Peca) i duhove i demone a bome i pedere…da ne zaboravim i crnca neophodnog za političku korektnost za koju je svakako zaslužan producent serije Stiven Spilberg lično.

TheRiver0015

I tako dok čitate ove redove možda već znate da li je The River dobio nastavak* i drugu sezonu ali ovih 8 epizoda preporučujem samo onima koji viška vremena na raspolaganju, napr. kao Ja. Jedna od prednosti biti duh je u tome što ne gubite vreme na spavanje…nažalost, biti duh ne znači i automatski biti duhovit. I onako nikada nisam shvatao poentu vica o duhu sa plavim okom…i da ne zaboravim. U The River ima i majmuna.

Na skali od (1-5) ocena: 2

recenzija: Gimitrije Verzić. duh sa dva plava oka

* “The River” je završio bivstovanje na malim/većim ekranima samo sa ovih 8 epizoda. Nastavak nikada nije snimljen… niti će biti snimljen…nikada…ali baš nikada… ni…kad…a

About Gimitrije Verzić 130 Articles
Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor. Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.