Reach Me (2014)

Da se slučajno niste dohvatili ovog filma !

Sledi upozorenje. U slučaju da poželite da pogledate film u kome glume

Sylvester Stallone, Kyra Sedgwick,Thomas Jane, Tom Berenger, Kevin Connoly i Kelsey Grammer onda ste na pravom mestu. Gledanjem “Reach Me” izlažete se opasnosti od ubrzanog umiranja vaših sivih neuoronskih ćelija i nepovratnom i nedohnadivom gubitku vaših 95 minuta života… kao što vidite, uprkos zaštitnom odelu koje sam nosio, “Reach Me” već deluje na mene i počeo sam da zaboravljam kako se pišu pravilno neke reči…

Reach.Me.2014 (8)

Glumci su i najmanji problem ovog filma. Svako od njih, u svom filmu, dao je pristojne interpretacije (mada za Berengera Toma definitivno je nepristojno kako sada izgleda) u okviru onoga što mu je scenarista dao.

Reach.Me.2014 (3)

A dao im je tako malo. Ova je pretenciozna prazna priča o nekakvom motivacionom bestseleru koji se jel’te zove “Reach Me”, i u stanju je da menja ljude nakon čitanja. Bili to bivši zatvorenici, prevaranti, vajni novinari i medijski moguli, gangsteri i kurve…  svi oni se baš nalože na te mudrosti   napisane od misterioznog Tedija (iz Redondo Biča).

Reach.Me.2014 (2)

 I kad sam malopre već pomenuo scenaristu, red je da pomenem i režisera koji se, zamislite, zove isto kao i scenarista, John Herzfeld. Pogodili ste, iste osobe su u pitanju. Ovaj genijalni umetnik nam je podario ovaj genijalni pis of treš koji će verujem tek za 100 godina biti cenjen i shvaćen…

Reach.Me.2014 (9)

Ne samo da je gospodin Herzfeld ovo režirao i scenirao već je i producirao, a imao je potrebe i da se u par scena pojavi i kao glumac. Ko da mu nije bila dovoljna ova silna glumačka ekipa (priznajem, većina njih je svoje zvezdane trenutke doživela davno, u nekim drugim životima i nekim drugim mnogo boljim filmovima), ko da mu nije bio dovoljan Danny  Treyo.

Reach.Me.2014 (4)

A tek Sizemore ?

Reach.Me.2014 (7)

Najveća tajna je naravno šta je nagnalo sve ove glumce da se pojave u ovom projektu ? Scenario siguno nije…pare ? Sa ovakvim malim budžetom sumnjam. Producetkinja (inače Herzfeldova supruga) koja takođe ima ulogu ovde (vidi donju sliku)

Reach.Me.2014 (6)

Ma, neeeee……

Mislim da je svako imao samo svoj deo scenarija (i onako se mnogi od likova nikada ne sretnu u istoj sceni) za svoju, paralelnu, priču i da je žvaka bila tipa, “Hoćeš li da glumiš u filmu za koji su već potpisali, ti i ti ? ” Samo promeniš par imena, kažeš im da će ovaj film biti novi “Crash” , što znači da su oskari već u igri, a ovim muškim glumcima poturiš svoju supugu tokom pregovara…i tako…zablenuti u jedno (tačnije u dve), potpisuju ono drugo……..

Ej… pa ovaj moj “scenario” koji sam vam malopre ispričao ne zvuči loše. Čisto sumnjam da bi se na osnovu njega mogao snimiti gori film od “Reach Me”

Na skali od (1-6) ocena: 1

recenzija: Biograf

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.