The Englishman who Went up a Hill but Came down a Mountain (1995)

Iz tajnih VHS arhiva...sve sa fotografijama.

Godinu dana pre ovog filma, Hju Grant je katapultiran u zvezdano glumačko nebo zbog neverovatnog i nenadanog uspeha romantične komedije pod nazivom “Četiri venčanja i sahrana”. Ako još niste gledali taj, slobodno mogu reći, klasik iz devedesetih, šta čekate ?

“Englez koji se popeo na brdo a sišao sa planine” svakako ne upada u kategoriju klasika. To je samo jedan od čak pet filmova koji su se 1995 godine pojavile u kojima je Hju Grant ostvario (glavne ili sporedne) uloge. Nekada davno, kada sam ga premijerno (a na VHS-u) pogledao, zapisao sam u jednu sveščicu sledeće reči:

i tada su mi ocene išle do 6 samo što sam bio daleko blaži, plus, imalo je tu mnogo procenata

Začudo, nakon nedavnog gledanja, apsolutno se slažem sa tim rečima (mada su te moje “tajne” sveščice prepune raznih bisera a tek da vidite kakve sam ocene davao ). Ovo jeste simpatičan film, sa ne baš egzotičnim ali definitivno ekscentričnim velškim likovima.

Sa druge strane, najslabija karika u glumačkoj postavi je, upravo Hju Grant. To njegovo prenemaganje, lažna stidljivost, i isti izrazi lica iz mnogih njegovih drugih (a nakon toga što su ga “Četiri venčanja” učinili novim romantičnim herojem velikog platna) sličnih filmova.

I ne, nemojte me pogrešno shvatiti. Ja volim Hju Granta. U mnogim filmovima je on ostvario hvale vredne uloge…ovaj jednostavno nije od tih.

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1083

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.