Početni udarac ( Exploding Fist ) – BVIZ Arhiva br.1

Bozza,Vampir iz Zemuna, jedini vampir (da li?) koji i pod suncem hoda (naročito kad nema autobusa).
Epizoda originalno objavljena 24.12.1999 na yu.humor.vic i na nekim drugim usenet newsgroup-ama

Bozza, Vampir iz Zemuna

Slike, izjave, arhivski snimci, pesme i mudre misli koje slede se uglavnom zasnivaju na seansi br. 36 održanoj tokom 2014 godine u sanatorijumu “Normalni ljudi” u kojoj su učestvovali dr. psiho. Smarić i pacijent, Božidar Drakulić (a zašto je Boža u ludnici molim vas pročitajte u premijernoj epizodi “Božidar Drakulić”).  Takođe, korišćen je i originalni materijal koji je premijerno objavljen poslednjih dana decembra 1999 godine. Ovo što sledi je maksimalno objektivan uvid i prikaz događaja koji su zauvek promenili istoriju ali i geografiju Zemuna, Srbije, Evrope, planete Zemlje i čitavog Mlečnog puta ali i mlečnih zubi.

NAPOMENA: Ako su lagali mene i ja lažem vas…

_________________

—-\PRO

                 LOG\—-

_________________

 

U svetu postoje dobri i loši vampiri. Bozza, Vampir iz Zemuna je dobar vampir.

———————————————————————————————————————————————————-

Jedne tople majske noći 1999 g. napadnut je Božidar Drakulić, običan mladić iz neobičnog Zemuna. Te kobne večeri , stari vampir Lj.R. je svoju žrtvu Božidara Božu ( majka ga zove i Boki ) Drakulića sačekao kod hotela Jugoslavija. Bilo je to upravo na mestu gde je nevini Boža Boki Drakulić redovno šetao svog vernog psa Dileju. Ali, sticajem neverovatnih okolnosti koje ste mogli saznati u epizodi koja se ne zove ‘Bozza:istorija i praistorija’ (jer takva nikada nije ni napisana)  već u epizodi „Božidar Drakulić“ (čiji se veći deo odigrava u ludn…, pardon, sanatorijumu), taj naš Boža je preživeo  mučki napad. I ne samo to. Istovremeno je stekao i moći, takve moći da je dovoljno samo reći da su baš super, koje će od tada uvek koristiti u dobrotvorne svrhe. Božidar Boža Drakulić, po danu običan student neobičnog beogradskog univerziteta, noću postaje Bozza,Vampir iz Zemuna . Bozza,Vampir iz Zemuna, jedini vampir (da li?) koji i pod suncem hoda (naročito kad nema autobusa).

———————————————————————————————————————————————————-

u epizodi:

Početni udarac ( Exploding Fist )

 

Ako me udariš , čovek nije tica ,

rumena zoro , neonska letelica…’

iz Sabranih pesama Bozze Vampira

35 stih; 234.strana;378 reč;2158 slovo;

34 cm od gornje ivice (za one koji poseduju prvo izdanje)

Vi koji ste nabavili sedamnaesto dopunjeno izdanje na upravo završenom

Sajmu knjiga ovu pesmu možete pronaći na 472 strani

 

——————————————————–

SaD, PENTAGONN 22.12.1999.

3:05 PM

u jednom od 1234 WC-a

——————————————————–

the_pentagon

Dva sedokosa čoveka u tamno crnim odelima stajali su jedan pored drugoga ispred pisoara.U prostoriji je vladala mrtva tišina. Nju je remetio samo tihi zvuk udaranja žutih kapljica o keramičke pločice. Posle 30-ak sekundi čovek u tamnijem odelu se okrenu.

– ” We have a problem !’

(na zahtev publike sve će nadalje biti titlovano)

(*Važna napomena: ako se pojave određene greške u prevodu, to je zbog toga što titl mašina radi na procesoru spectrum 48k+)

spectrum_48k

 

-” Da, u pravu si. Tetkice nikada ne ostavljaju dovoljno toalet papira.Da nemamo pretplatu na PENTagonnHOUSE ne znam šta bi radl#& ( working).”

-” Ma ne to, somino(fish).Zar nisi pročitao teleks koji sam ti dodao pre 10 minuta dok si bio u kabini.”

-” To sam trebao da pročitam? Nije bilo rolni papira pa sam…”

-” Da ti *%bem sve po spi^#u , #1#$%&/% moronu !! Reći ću ti samo jednu reč. Bozza !!!”

odjekivao je duboki grlati glas gospodina u tamnijem odelu u toj malenoj ali dosta dobro provetrenoj prostoriji zahvaljući najsavremenijim sistemima ventilacije koje su povezivali svih 1234 WC sa spoljnim svetom.

-” Ko ? “

toalet

—————————————————–

ZEMUN, 23.12. 1999.

15 časova i 24 minuta

(po satu prvog programa STudija Be)

——————————————————

Božidar se vraćao kući. U levoj ruci je stezao svoj crveni indeks, u desnoj kovertu sa kartama za spektakularni doček 2000 godine na sajmu. Za samo 1000 dinara uspeo je da nabavi dve karte. Čekaj da to samo čuje njegova Živana.

Dobro je imati takve prijatelje kao što je Miloš. On mu je te karte ustupio praktično za džabe, mislio je Boža dok je stajao na stanici. U redu, neće biti ništa od klope ali će barem moći da gleda uživo svoje omiljene pevače Acu,Alku,Džeju,Škoru,Kebu…

sajam2000

(informacija koju Božidar nije znao, a za koju je čuo Miloš, kao i gotovo svaki Beograđanin tih dana, bila je ta da je organizator dočeka prepolovio cene karata jer je potražnja za njima bila neočekivano mala, tako da su se na blagajni mogli nabaviti karte za višestruko manju sumu od 1000 din. Takođe, tih dana i ako je zvanični kurs bio 6 dinara za jednu marku jedini način da se stvarno nabave devize bilo je na ulici a tamo je marka vredela i čitavih 30, Avramovih, dinara.  Prosečna plata beše oko 50 DEM odnoso oko 25 današnjih EUR . Ah, behu to divna vremena… primedba Biografa).

Na autobuskoj stanici pored Božidara, stajalala je i jedna dobra stara baka. Zelenu, na krajevima malo više (u odnosu na ostale delove) pocepanu maramu vezala je oko svoje prosede retke kose. Obučena u iznošeni ( mora da ga je kupila u Ten Second Shopu) žuti kaput koji joj je dosezao do blatnjavih gumenih čizama delovala je Boži kao svetica. Dve pune kese zelene trave ležale su pored njenih nogu. “Otkud sada zelena salata” pomisli na trenutak ali tada se seti da živi u zemlji u kojoj uvek svega ima i zadovoljno se osmehnu u pravcu bake.

babasneg

-” Šta se keziš. Vi studenti nikada nećete imati poštovanje prema starijim osobama. Blejite po ceo dan umesto da ste sada na obnovi zemlje, na radnim akcijama kao što sam ja bila.” obrati mu se staramajka.

-” U pravu ste dobra starico. Eh, da ima samo više kao vas i mene, gde bi nam bio kraj.” ljubazno prozbori Boža dok je u bakinim ustima, zahvaljujući svom infracvenorendgenskom pogledu, uspeo da prebroji ukupno šest zuba , jedan žuti i pet crnih.

Počinjao je da se spušta mrak.

———————————–REKLAME———————-

Uzmite kredit. Povoljni uslovi, niske kamatne stope,

najbolji glumci u našim spotovima, poslovnice na svakom ćošku,

besplatno grejanje u njima za svakog ko uđe…

usrećite i sebe i nas. Postanimo partneri do kraja vašeg

života a rado ćemo nastaviti saradnju i sa vašim unucima.

“Dok nas smrt ne rastavi”  vaša VBanka

*V kao prvo slovo jedne reči 

———————————–

Zemun,

16:17

isto mesto

————————

Stanicom prostruji neobičan žamor. Izgleda da je neko ugledao autobus. Bila je ovo već treća uzbuna u poslednjih pola sata ali je Boža znao da je ovoga puta ona prava. Gledao je ljude oko sebe kako iskaču i jure iz najrazličitijih zaklona, guraju se i bore za najpovoljnije mesto sa nadom da će se vrata autobusa zaustaviti baš ispred njih.

  Privatnik je dolazio. Sada su ga već svi mogli videti iako je zbog sumraka gotovo svima pao mrak na oči. Svima osim Boži. On je znao da sa totalnom tamom on dobija totalne moći.

 Autobus se zaustavi i samo za trenutak, dok je zvuk otvaranja vrata ječao stanicom, bilo je mirno,

A onda nastade haos.

———————-

16:20

isto mesto

takođe

Zemun

—————–

gspsneg

Dobra baka nikako nije mogla da se probije kroz gužvu. Uzalud je udarala i grebala ljude ispred sebe ali oni, mlađi i jači, nisu se osvrtali na te bakine očajničke pokušaje . Naprotiv, neki od njih su koristili pajsere, kamenice, motke i kalašnjikove da bi ušli u autobus.

Boža to više nije mogao mirno da posmatra. Njegov osećaj za pravdu ovu situaciju nije mogao da istrpi. Bilo je dovoljno mračno, i dovoljno napeto… pravo vreme za Bozzu, Vampira iz Zemuna.

Bozza odskoči u vazduh , a zatim poče i padati. Dok je padao već je bio u obučen u svoj crni plašt i patike. Ispod sive šubare nazirala su se dva prodorna oka koja su sjala vrelim žarom.

Uleteo je u masu brzo i neprimetno. Odjednom, ljudi počeše da odleću ka brdima snega pored puta. Dede, muškarci, studenti, đaci, žene, bebe i žene sa decom, bebe bez žena i deca,bili su nemilosrdno bacani levo, desno, levo, desno, gore,dole (uglavnom su svi završavali dole). Bozza je uvodio red.

——————————

16:20 min i 49 sekundi

isto mesto

——————–

Autobus je sad bio gotovo prazan. Bozza je stajao pored vrata i držao dve kese sa travom. Dobra baka je sedela iza vozača, sretna i zadovoljna. Na kraju autobusa šćućeren na zadnjem sedištu, sedeo je Kondukter. Pored njega su ležali štosovi karti koje je on jednu po jednu kidao i bacao na pod. Nešto je tiho govorio sebi u bradu dok mu je čitavo telo drhtalo.

ridza

-” Vozaču.Odvezite baku gde poželi. ” naredi Bozza svojim dubokim baroknobarotnim baritonom.

-” Ko si ti sinko moj. Kom dobročinitelju mogu da zahvalim što je oslobodio mesto za jednu staricu koju bole noge? Reci mi.”

-” Ja sam , Bozza, Vampir iz Zemuna ” reče i raširi plašt. Baka tada ugleda zlatnim slovima ispisano BVIZ na grudima. Bozza joj se nasmeši i otkri svoja dva savršena bela vampirska zuba koji pere isključivo Dentalvisio pastom za zube. Dentalvisio pastu za zube možete naći u svim trgovinama po izuzetno niskim cenama ili je možete naručiti direktno na telefon: 555-555-a-013. Svi oni koji kažu da su za Dentalvisio čuli u ovoj emisiji dobiće je uz popust od 10%.

—————————

17:30 30 metara od ulaska

u ulicu u koju stanuje Boža

————————

Boža je laganim koracima išao svojoj kući. Ushićene i euforija koja ga je obuhvatila posle nedavnih događanja nije jenjavala. Dobro delo koje je učinio biće mu putokaz u njegovoj daljoj borbi za pravdu, istinu i slobodu. Ipak Boža nije primećivao mercedesKamion sa prikolicom koji ga je pratio na par metara iza njega. Nije primetio ni kombi sa registarskim oznakama na JAJ.

—————————————–

JUGOSLAVIJA, SRBIJA, BEOGRAD, (umesto zareza možete staviti i =)

23.12. 17:40

podzemni štab predZednika

————————————————-

Zelena čoja je bila prebačena preko pravaouganog stola. Na stolu bila su tri zatvorene flaše kisele vode sa etiketama okrenutim ka nama tako da možemo da pročitamo da je u pitanju Visinska rosa. Samo su dva sedokosa čoveka u tamnim odelima sedela jedan nasuprot dugom i igrale šah. Bili su sami.

– ” Lovac ne može da preskače figure, konju jedan” , progovori čovek u tamnijem odelu.

U prostoriju uleti jedna zadihana devojka u beloj košulji.

– ” Telegram za vas ” . Čovek u manje tamnijem odelu dohvati pruženi list i poče da ga čita. Zatim uzdahnu i reče.

– ” Bozza .”

– ” Ko ? “

———————————————————————————————————————————————————-

kraj epizode

——>epizoda 2. “Vukodlakov izazov”

blicimage
 


Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1086

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.