Vukodlakov izazov – BVIZ Arhiva br. 2

Kraj 1999 godine doneo je i drugu epizodu o Bozzi Vampiru. Taj kraj beše samo početak....

Putovanje kroz vreme nije moguće ili barem tako neki tvrde. Od danas, samo na VNN (Vampire News Network) emitujemo eskluzivne snimke sa starih VHS kaseta koje nam je dostavio lično Biograf. U pitanju su epizode koje su premijeru imale pre gotovo 18 godina. Pošto smo mi profesionalna i objektivna televizija koja sve što objavljuje zasniva samo na proverenim informacijama, prilagodili smo epizode današnjem vremenu, izmenili određene delove  a bome i činjenice. Ti dani na preseku 1999/2000 godine i  inače predstavljaju mračni internet period istorije Srbije jer je gotovo nemoguće naći određene (video i novinske) zapise. Zbog toga, sve što sledi se zasniva , pre svega, na kolektivnom i ličnom sećanju (i osećaju) ali i na psihoterapeutskim seansama dr. psiho. Smarića i pacijenta Božidara Drakulića (jer, da podsetimo u premijernoj novoj epizodi koju možete pogledati ovde pojavila se teorija da Bozza Vampir nikada nije ni postojao i da su u pitanju samo iluzije tog dobroćudnog ludaka). Te seanse kombinovane  sa materijalom na VHS (BASF) kasetama provučene kroz naše filtere čine redove koji slede. Uživajte… ili nemojte…

(prvu epizodu iz arhive možete pogledati na ovom linku)

——————————

ALI PRE NEGO ŠTO ZAPOČNETE SA UŽIVANJEM UKLJUČUJEMO SE UŽIVO U SVEČANU INGURACIJU:

– “Poštovanje dragi gledaoci, uživo sa inoguracije, javlja se naša mlada reporterka En BurnBič. Izvolite En”

– “Hvala Dik. Nalazim se ispred skulpture prvog predsednika kluba vampira koji nažalost nije mogao da prisustvuje ovom istorijskom događaju (osim kao statua). Njega je, da podsetimo naše drage gledaoce, pre nekoliko vekova zveknuo Van Helsinki. Kao što znate, po prvi put u istoriji, u ovom neprovetrenom i ne klimatizovanom podrumu, konačno je započela svečana ignoracija novog predsednika kluba vampira. Svečanost će trajati tri nedelje i mi ćemo vam prikazati sva najzanimljivija dešavanja. Prve zvanice su već počele da pristižu a posebna čast nam je što je naš prvi sagovornik, regionalni lider susednog kluba vampira, gospođica Kolgejt Grobar Gitarović. Pre svega da pohvalim vašu predivnu crvenu haljinu. Imate li šta reći za naše gledaoce”

– “Ma ne… ali hvala, hvala… to je bila bela haljina. Malo sam gricnula pre nego što sam pošla pa sam se ušljiskala krvlju. S neizmjernim ponosom, ali istodobno svjesna velike odgovornosti, prisustvojem ovoj prisegi našeg dragog i voljenog predsednika. Čast mi je i zadovoljstvo biti ovdje”

-“Hvala… a sada odgledajmo nastup spleta okretnih igara časnih vampirskih sestara “Ždrelo” “

——————————

a sada konačno:

———————————————————————

                       Bozza, Vampir iz Zemuna

  Ako  početak predstavlja kraj gde je sredina ? U kom delu univerzuma leži odgovor. Upaljena je vatra, plamene strele paraju nebo. 274 crnca i Merlin jure ga kroz noć. Velelepna kockasta piramida nestaje iznad ljubičastog horizonta.Četiri  jahača se kondezuju ispod oaze isparenja. Telefonski aparat bruji.

” Boža ovde.Izvolite!”

——————————–

25.12.1999.

15:34 , podrum Božine kuće

——————————-

   Day One

    Boža  mirno leži u svom kovčegu.Telefonska slušalica je  prislonjena uz njegovo bledosivo klempavo uvo. Pažljivo  sluša. Posmatrač sa strane (ili iznad kovčega) ništa neobično ne može primetiti  na Božinoj kamenoj faci . Samo neko ko  duže poznaje našeg (ili bar Biografovog)  junaka  može, po nervoznom uvrtanju desnog palca na njegovoj levoj nozi  ili po ubrzanom radu njegovih  savršenih stomačnih mišića (koji su stvarali nabore na ružičastoj pidžami), da oseti koliki su nemir uneli reči nepoznatog sagovornika (za  posmatrača sa strane koji kratko ili duže poznaje Božu on je bio nepoznat; normalno Boža je znao ko ga zove) sa druge strane žice ( Figuratititititivno rečeno jer je sasvim moguće  da taj neznac (za nas ali ne i za Božu) koristi i mobilni telefon).    

          *

    Verni pas čuvar, Dileja ( mešanac vučjaka idiota i pudlice zavodnice), veselo  maše repom iz svog malog sanduka od bukovine koji je  tik uz Božino uzglavlje. Njegov dobri gospodar je  budan. To  znači da će uskoro izaći napolje. U šetnju u kojoj ce  neustrašivi Dileja ( ili Dilki kako mu je tepala Božina mama), moći na svakom ćošku da kenj_.

                   *      

        Razgovor je završen a iz slušalice sad dopire samo sablasni zvuk. Tu tu, Tu tu, Tu Tu, Tu tu, Tu tu, Tu tu, Tu tu Tiiiiiiii!!!! Ma koliko  sretan, što ga je iz onog strašnog sna probudio ovaj poziv, Božidar Drakulić  nije  nimalo spokojan. Naprotiv , nasuprot, štaviše… Boža  naslućuje da će ga zadatak koji je dobio od nepoznatog (za nas ali ne i za Božu) neznanca staviti na velika iskušenja, ali  ni ne sluti kolika ga noćna mora očekuje. 273+1 crnac i Merlin neće biti ništa nasuprot košmara koji je stizao. Košmara na JAVI (Visual J ++)  .

———————————————————————————-

 epizoda 2 :

             ‘ Vukodlakov izazov “   

 ——————————————————————————-

  

”””””””’

  28.12.1999.

   Grozni, Čečenija

   23:23

 4 dana kasnije

””””’ 

                                                                Day TWO

       

    2 ruska vojnika, 3 čečenska terorista, 2 Čečenke žene u civilu, i 3 neindentifikovana civila leže jedan pored drugog. Šćućureni, zbijeni na drvenom podu sobe u kući koja je nekad, ne tako davno, sem sobnog poda imala i zidove i vrata, pa čak i plafon. Opruženi, čekaju na svoj red dok ih slabo obasjava svetlost (logično) baterijske lampe.

    Dlakavo maljava zver ispred njih  udobno zavaljena u jednu, za divno čudo nimalo oštećenu, fotelju ležerno čačka svoje ogromne očnjake. Za to koristi 23-tu rebranu kost nesretnog Serjože koji je sa ona 2 ruska vojnika činio 3 ruska vojnika.

–                       ” O.K. momci i devojke

                           Sada ću probati i Čečenke. ”    

      prorže Vukodlak, istovremeno podrignuvši.  “Pardon.”

–                          ” Da bi gozba bila slasna

                            muzika mora biti glasna. “

       reče i iz svog panda-ranca (rančeve sa najrazličitijim  prepariranim životinjama  možete dobiti i kod nas ako nazovete telefon: 555-555-a-013. Specijalna promocija: krava ranac + čivava šešir + bot čačkalica  samo 23 EUR ) izvuče svoj CD Kasetofon plejer S-2323. Pritisnuvši kandžom dugme PLAY umilni zvuci strarog šlagera “Blue Moon” prostrujaše kroz noć.

 

      Lagano, uz taktove muzike, približavao se  plavuši Čečenki koja je bila opružena. Njen miris koji mu je ulazio u nozdrve bivao je sve jači i izazovniji i sve mu je više rasto…

puls.

Pogled iz njegovih zakrvavljenih očiju bio je ukrućen a bela pena  počela je da mu izbija…

na usta. 

-”   Stani, ti zli pokvareni Vukodlače. Ja Bozza,Vampir iz Zemuna  ti naređujem.!!!” jedan nama (ili bar Biografu) tako drag i poznat glas nadjačao je muziku i dopreo iz mračne tame.

-“Ja Bozza,Vampir iz Zemuna  ti neću  dozvoliti nikoga da povrediš, ti čudovište dlakovo, ti… ti saradniku NATO izdajnika i domaćih agresora !!!” Bozza je polako prilazio Vukodlaku.

-”             Znao sam

                doćićeš mi ti,

                vampiru zemunski.

               Znao sam da glup si,

               al’  idiot tolki da si,

               si, si, si si si

               nismo ni slutili .

 

                refren :           

                Kada istekne muzika znaj

                tebi i svim ostalima biće kraj.

                U plejeru mom bomba se krije,

                (aj Čiki Čiki,aj Ćiki Ćiki,aj Čiki Čiki)

                 zato bolje da te nije

 

                U plejeru mom bomba se krije

                (Dokaz,Ja sam ti živi Dokaz,Dokaz…)

                samo jedan dvocifren broj može da je

                 prekine.”

Rekavši to Vukodlak sa svojim rancem nestade u noći. Na displeju CD Kasetofon plejera S-2323 ostalo je još 23 sekundi do kraja pesme. 23 trenutka do kraja . 23 otkucaja srca i naš (biografov) junak neće više biti naš. Baš nas briga za 2 ruska vojnika, 3 čečenska teerorista , 2 Čečenke u civilu i 3 civila . Bozzo, ne ostavljaj nas (biografa). Ova zemlja ne može bez tebe. Ona se svojih vampira nikada neće odreći.

” Koji to dvocifreni broj moram da otkucam ?”, zamišljeno pomisli Bozza.

                                                                        *

———————————

– “Pre nego što saznamo koji je to magični broj, a verujem da svi vi imate već neku ideju, En BurnBič se ponovo uživo uključuje sa igancuracije. Izvolite En”

-“Hvala Dik. Ingracija ulazi u već šesti dan a zvanice još uvek pristižu. Iza mojih leđa možete videti Vulkija od časne sorte Vukodlaka a odavno su već stigli i FranšKešTajni, kao i mnoga druga bića sa tamne strane onostranog. Predsednik je već odavno spreman da iznad rukopisa vampirskog jevanđelja Kustav-a izgovori svoju zakletvu. Taj čin će se odigrati tačno sedmog dana iguraniracije a nakon njega sledi velika gozba za koju je već spremljeno 1234 migranta i 17 pipradnika opozicije. Bilo ih je i više, mislimo na opoziciju, ali je u međuvremenu njih 9824 odlučilo da ipak prizna rezultate izbora te će na gozbi ipak učestovati sa druge strane stola… a ne posluženi na stolu. Eto toliko… za sada.”

“Hvala En. Nastavljamo sa Bozzom. Sledi epi log.  Samo na VNN”

———————————

EPiLOG:

——————-

30.12.1999.

Zemun, podrum Božine kuće

0:23

7 dana kasnije

————————-

                  

  Day Three     

           

    Boža leži u svom mrtvačkom kovčegu. Odmara se. Sanja lepe snove. Ispod jastuka su njegove ulaznice za sajam. Sutra je taj dan. Sutra on i Živana idu na velelelelepni doček.

    Dileja je još uvek u kući Božinih roditelja. Valjda taj veseli, uvek nakeženi, nestaško nije bio mnogo tužan bez njega.

        Tri čečenska terorista su u zamrzivaču. Ne moraju brinuti o ishrani bar čitav januar. Za Dileju tu su kosti a za njega sveža krv čečenska. Kakav divan način za početak nove godine.

     A ako još uvek ne znate koji je dvocifreni broj Bozza otkucao i time sprečio stravičnu eksploziju u mirnom gradiću Groznom pogledajte ove poslednje redove.

  “Znam koji je broj u pitanju !!!” razdragano se prodere Bozza, Vampir iz Zemuna  i

 otkuca dve cifre.

” 59″.

                                                                                                                                                  

        kraj epizode

——>epizoda 3 “VIRUS(I) part One”



Epizoda originalno objavljena 31.12.1999 na yu.humor.vic i na nekim drugim usenet newsgroup-ama
Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1080

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.