Everly (2014)

Uroš Ćertić u svojoj životnoj ulozi, ne računajući "Parove"..

Film sniman u Beogradu. Glumi Salma Hayek. Tu je i velika rijaliti zvezda Uroš Ćertić. Zar stvarno nemate želju da pogledate ovaj film nakon svega što sam vam već otkrio ?

1. Ako ste pravi filmofil ovaj film  će te poželeti da pogledate zbog:
Snimljen je kompletno u Beogradu. I to nije koristio naše lokacije, gotovo da nema scena u eksterijeru. Čitav film se odigrava u jednom stanu a za te potrebe korišćen je Pink Studio u Šimanovcima. Željko care kupi mi cigare…i plati porez!

2.  A  gledali smo ga :  


Obožavamo sve u vezi Pinka. Praktično ne skidamo se sa njegovog kanala. Ne spavamo danju i noću jer gledamo 24 h “Farme” sve sa specijalnim i stalnim gostom u “Teškoj reči”. Jednom rečju, gledamo svet ružičatih očiju (naročito kada smo High).

3. Glavni razlog zbog čega će te ga (možda) odgledati do kraja:

Mučenje koje je namenjeno našoj junakinji Everli nije ništa u poređenju sa mučenjem namenjenim nama, gledaocima. A mi smo uvek bili u tom sado-mazo-Vučić fazonu.

4. Dvougao:

Osim što je film definitivno loš, ima on ipak nekih momenata kada je baš dobro loš. Salma Hajek i dalje, blizu pedesete, fascinatno izgleda i da nema njenog šarma teško bi mogao pregurati sve ovo do kraja. Rediteljeva/scenaristička opsesija Japanom i mangama ovde je toliko neubedljivo uvaljena u prvi plan sa kvazi duhovitim akcionim scenama punim preteranog nasilja koje, u ovom kontekstu, nema nikakvu svrhu.

Sa druge strane, stvarno je potrebno pohvaliti kompletnu našu logističku podršku/ekipu jer “Everly” sa te, vizuelne/enterijerske strane izgleda kao bilo koji holivudski film. Profesionalno.

Osim lokacije, “Everly” ima i neke naše glumce. Doduše, uglavnom u besmislenim ulogama (a gotovo sve su u ovom filmu takve, čak uključujući i naslovnu).

5. Šta bi bilo kad bi bilo:

bio sam uveren da je ovo neka japanska produkcija, ali ne leži Vraže, čak ni u imenima producenata ne prepoznah nekog Azijata. A šta ako na osnovu ovog filma Japanci naprave mangu ? Mislim, premisa je sasvim zanimljiva. Žena koja se u svom stanu bori sa hordama Jakuza. A da bi to sve baš bilo u fazonu bizarnih japnskih fetišista, na početku je njih desetak praktično siluje. Čitali bi ste ovakav strip ? Gledali bi ste ovakav film ? Šta gledali…evo, već sam ga odgledao.

  Režija: Joe Lynch

  Glume: Salma Hayek, Hiroyuki Watanabe, Akie Kotabe

Na skali od (1-6) ocena: 2

recenzija: Biograf

 

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.