Life (2017)

Life is life...la la la la...

1. Ako ste pravi filmofil ovaj film  će te poželeti da pogledate zbog:
Ryan Reynolds ! Nije vam to dovoljno ? Dobro, ako vam se ne dopada Ryan tu je nežna Rebecca Ferguson. A ako vas ni ona ne privlači (stvarno     svašta) tu je i Jake Gyllenhaal.

2. A  gledali smo ga : 

Jer volimo SF filmove a još više Alien, a ovaj “Life” je gotovo direktan omaž tom slavnom uzoru. U svakom slučaju, “Life” nije ni malo originalan film te će te u njemu pronaći reference na mnoge (bolje) filmove…od Gravitacije do napr. Psiha.

3. Glavni razlog zbog čega će te ga (možda) odgledati do kraja:

Možda bi neki rekli da nema Života nakon Smrti (alien-a) ali nije ni taj Alien sveti gral. To nam je lično dokazao gospodin tata-ta na Alien-ata, Ridli Skot, sa svojih nekoliko novih filmova na tu temu. A tema je u “Life” sledeća. Jednog lepog dana, u bliskoj budućnosti, svemirska stanica tipa “Mir” koja kruži oko Zemlje naleti na novi oblik života koji stiže sa planete Mars. Ovaj Marsovac je u početku obična ćelija koja se malo kasnije razvije u simpatičnog malog ljigavca. Ali, pošto se to sve odigra u prvih desetak minuta filma  svi znamo da ovo nije priča o “Ružnom pačetu”.

Režiser Daniel Espinosa (Safe House)  je napravio jedan korektan film. I to je otprlike  to. Ničeg ovde nema epohalnog, niti strašno zanimljivog (a pogotovo originalnog) ali i ne mora. Početak je, kao i najčešće, najbolji deo filma, sasvim dovoljno ubedljiv  i interesantan da odlučite da ga pogledate do kraja

4. Dvougao:

Osim solidne režije i veoma dobrih specijalnih efekata u “Life” imamo i dobre glumce. Ali (to prokleto ali) scenario nije nimalo maštovit, te i neke sopstvene ideje repetira (odlična srpska reč koja potilče od čuvene, takođe srpske, reči Repeticija)  tokom trajanja filma, te kako se biližimo kulminicaciji tako nam i Život sve sporije i dosadnije protiče pred očima.

5. Šta bi bilo kad bi bilo:

Da je ovo snimljeno pre Alien-a ? Pa ništa… film ne bi bio ništa bolji…samo možda malo originalniji.

 

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.