A Bad Moms Christmas aka Opasne mame 2: Božić (2017)

Ne mogu reći da je ovaj nastavak bio isuvišan. Ako je nešto bilo isuvišno onda je to bio prvi deo...

Jedna od najvećih mana (među mnogim drugima ma(na)ma) prvog nastavka ovog velikog hita beše to što je najmanje ličio na “klasičan” film. Bio je on svašta nešto drugo, dugačak miks video spotova, niz “duhovitih” skečeva, fenomenalni repertoar glumačkih brav-ura ali najmanje je ličio na nekakvu smišljenju strukturu sa početkom i krajem.

Istovremeno to mu beše i vrlina jer je bio neobično običan na jedan nestandardno standardni način…ako shvatate šta hoću da kažem. U nastavku, koji nam je stigao već krajem prošle godine, producenti/autori su odabrali nešto sigurniji put u plasiranju svog proizvoda. Kao specijalne gošće angažavane su stare dobre proverene glumice (uvek je lepo videti Susan Sarandon kako i dalje rastura čak i u ovako nezahvano loše napisanoj ulozi),  a što se same priče, ona je upotpunjena sa svim standardnim forama/temama koje pod obavezno svi božićni filmovi moraju da imaju.

Tako i ovde imamo  melodramatske božićne porodične probleme uvezane sa problematičnim jelkama produhovljene sa božićnim pesmama i običajima. Time što su “Bad Moms 2” ukalupljene (čak je maksimalno smanjen onaj broj video spotova) možda je dobijeno da ima bolji “rejting” ali je istovremeno izgubljena uvrnutost prvog dela. Napr. prvi deo je bio klasifikovan sa R zbog “Rated R for sexual material, full frontal nudity, language throughout, and drug and alcohol content” a ovaj nastavak  kao “Rated R for crude sexual content and language throughout, and some drug use”. Upravo na osnovu prethodne klasifikacije i šta je izostavljeno iz drugog u odnosu na prvi možete shvatiti kakav je ovo u stvari film.

Inače, i “Opasne mame 2: Božić” je gotovo jednako (ne)duhovit kao prethodnik i svi koji su voleli original verovatno će naći dovoljno zadovoljstva i u nastavku. Oni kojima su i jedne mame bile previše neka pogledaju donji trejler…dva puta. Otprlike to vam je to:

Na skali od (1-5) ocena: 2+

 

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.