The Happiest Days of Your Life (1950)

Školska godina nije još ni počela...

Omaškom ministarstva početak školske godine u muškom internatu/školi Nutbourne College započinje tako što im je pripojena ženska škola/internat St Swithin’s Girls’ School.

Dok spore biroktratske procedure produžavaju bivstovanje dve škole pod jednim krovom (sve sa upravnicom ženske i upravnikom muške u neprekidnom sukobu) stvari se dodatno komplikuje kada se za isti dan najavljuje poseta roditelja devojaka ženskoj ali i zvaničnika regionalne uprave muškoj školi.

Margaret Rutherford (Murder, She Said (1961) i Alastair Sim kao upravnici dve slučajno spojene škole.

Te posete primoravaju do tada sukobljene strane da udruže snage i da pokušaju da zavaraju obe posete tako što će im sinhronizovano “otkrivati” samo muški tj. ženski deo škole…jer, ako se sazna da u isto vreme i devojčice i dečaci pohađaju ovo mesto stvari se neće dobro završiti po njih (upravnike).

Film traje 80ak minuta i stvari se stvarno (komično) zahukatavaju kada posete počinju da stižu.

Ova pitoma britanska komedija izrodila je nekoliko (uslovnih) nastavaka (čak se taj prvi nastavak The Belles of St. Trinian’s (1954) nalazi među 100 najboljih britanskih filmova po izboru BFI).

Ako vas interesuje ovaj posleratni period britanskog filma/komedije onda svakako “Najsrećnije dane vaših života” morate obavezno videti.

Na skali od (1-6) ocena: 3/3+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1096

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.