Bad Moms (2016)

One su loše mame u lošem filmu koji je bolji od nekih drugih lošijih...

„Bad Moms“ kao što i sam naziv kaže je film o „lošim“ mama. Takođe, u naslovu se krije i odgovor kakav je ovo film.  Ali opet, to što  „Bad Moms“  nije dobar film ne znači ni da nije gledljiv, mada jeste…loš. Najveći problem koji imam sa ovom veoma (finansijski) uspešnom komedijom, koja je pre par nedelja dobila i nastavak, jeste što ovo uopšte i nije film. Ovo je niz muzičkih spotova između kojih se malo toga (zanimljivo) dešava. Jer, kompletan film, gotovo bukvalno izgleda kao ovaj insert što sledi.

I dok ovaj isečak i izgleda relativno zanimljivo (i smešno), možete li zamisliti neki  film koji ceo izgleda ovako. Minut „nečega“, pa potom pet minuta ovakvog montažnog spota, koji uglavnom uvek služi, pa i ovde, da popuni vreme „nečim“ (za ovih 100ak minuta). Ništa čudno, reći će mnogi, i većina novih američkih filmova i nije ništa drugo osim produženi MTV spot.

Ipak, zahvaljujući glumicama (Kristen (Veronica Mars) Bell, Mila (Third Person) Kunis, Kathryn Hahn, Christina Applegate) i nekoliko dobrih fora (i fazona) ne mogu tvrditi da će vam gledanje predstavljati totalno gubljenje vremena.

Ukoliko vam ne smeta užasno bleštavo osvetljenje čitavog filma (ovde su reflektori bili na maksimumu i u enterijeru i u eksterijeru)  koje je gore i od ovog novogodišnjeg osvetljeja koje krasi beogradske ulice, onda je “Bad Moms” za vas.

Ukoliko nemate neka velika očekivanja, ukoliko vas je prethodni insert oduševio i spremni ste na invaziju svih vaših moždanih vijuga (u kojoj je jedina odbrana da se mozak pravi mrtav dok sve ne prođe) onda su „Bad Moms“ zgodni izgovor za gubljenje vremena sa svojom (tinejdžer) ćerkom..naravno, ako ste mama.

Tate ipak neka gledaju fudbal.

 

Na skali od (1-5) ocena: 2+

 

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082