Begin Again (2013)

"Begin Again" je jedan od onih filmova koji, kako vam blede iz sećanja, postaju sve draži i draži... ali da li je to dovoljno da neki film proglasimo stvarno dobrim ?

Mark Ruffolo je, ovo sam već negde rekao, pravo glumačko blago te je i sama njegova pojava dovoljna za jednu ocenu više. Sa druge strane (on the other side of road iliti Što bi Rek’o Ray Charles Tokom Gledanja Ovog Filma Hit The Road Jack) vala pohvaliti Keiru Knightley koja svojom amaterskom glumom stvarno liči na neku pevačicu kojoj je ovo debi uloga. On the other other side of a road (and moon) Adam Levine (Marron 5) je ovde stvarno debitovao ali  se to ne primećuje.

Hoću reći, ako je Keira dobila instrukcije od režisera da ovde glumi kao naturščik to je stvarno profesionalno odradila.  Mada, Keira je stvarno pevala u ovom filmu. Bravo Keira !

Šegu/glumu na stranu, u pitanju je pitka, lepa, gotovo šarmantna drama o muzičkom producentu, koji je izgubio “touch” i godinama već nema uspeha, i mladoj, talentovanoj, engleskoj kantautorki na koju  (pesmu) naleti na kraju jednog veoma lošeg dana.

Radnja je smeštena u magični New York,  u ovom filmu stvarno magičan jer su lokacije grada u stvarnoj funkciji filma.

U pojedinim trenucima “Begin Again” je neodoljiv ali je zato i u nekim drugim izveštačen i isforsiran te ukupni utisak podseća na one pesme kod kojih vam se sviđa uvod ali ne i  refren…. ili obratno.

Mnoge mane ipak možemo oprostiti jer “Begin Again” je prepun pozitivnih emocija. Prijatno gledanje…

Na skali od (1-6) ocena: 4-

recenzija: Biograf

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.