Escape plan 2 aka Plan bekstva 2 (2018)

Nakon pet godina "čekanja" stigao nam je nastavak...bolje da nije

Budimo realni. Jedini razlog što bi neko kliknuo na link recenzije ovog filma ili otišao u bioskop (a za koji dan počinje sa prikazivanjem u BG) jeste ona slika iznad linka. Tačnije, oni koji su na slici. Stalone i (možda za neke) Bautista. I kao što za uspeh prvog dela nije bilo dovoljno što je tada sa Staloneom uparen Švarceneger ali je barem donelo bioskopsku distribuciju u Americi, ovaj drugi deo nije uspeo čak ni u tome.

Tamo je on svoju premijeru doživeo 29 juna ali samo online (te sam zahvaljući mom dobrom drugaru Kapetanu Kuki veoma brzo došao u posed “legalne” kopije). Prvi deo (o kome sam već pisao ovde) je bio, ako ništa drugo, bar zabavan…a imao je i Švarcenegera. Ovaj nastavak ne da nema Švarcenegera nego gotovo nema ni Stalonea. Ovde je on sveden na sporednog lika koji se povremeno pojavljuje u paralelnom toku priče koji gotovo deluje kao neki drugi film. Ajde što je on sporedan nego ni od ovog Baautiste nema mnogo vajde. I on je tek treća rupa na svirali.

Prva rupa je ovaj momak sa gornje slike. On je član famozne Breslinove (Stalone) firme koji se sticajem okolnosti našao u novom, super-duper-futur-jeftin-smor zatvoru Hades. I tako, malo gledamo Stalonea koji organizuje besktvo sa spoljne strane a mnogo više gledamo ovog Huang Xiaoming koji pokušava da organizuje svoje preživljavanje unutra.

I jedno i drugo je loše.  Osim što je budžet vidljivo manji od prvog dela štedilo se i na scenariju, te se ovde čak i ne trude da nam daju relativno smislenu zatvorsku “organizaciju” sa nekakvim smislenim likovima. Ne, Hades je bednija verzija “Grobnice (The Tomb)” iz prvog dela, sa zatvorenicima čija je izgleda jedina funkcija da se povremeno pofajtuju…međusobno ili sa našim Xiomingom.

Stvari postaju malo bolje u završnici kada konačno i Stalone dospeva u zatvor ali malo bolje u nečem jakom loše je kao fenomenalan gol koji date pet minuta pre kraja pri rezultatu 6:0 za protivnika. A ovo je i onako daleko od fenomenalnog…jer, akcione scene su negledljive i konfuzne, dijalozi škrti i zaboravljivi, gluma, i od strane ovih “velikih” na nivou zombija…

Nemojte ni slučajno da pomislite da pogledate ovo u bioskopu…a bome ni kod kuće. Strpite se za treći deo koji je, ako niste znali, već snimljen i zove se Devil’s Station…naravno po novom zatvoru.

 

Na skali od (1-6) ocena: 1 ako imate nameru da ga gledate u bioskopu

Na skali od (1-6) ocena: 2-  ako imate nameru da ga gledate kući

 

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1080

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.