5min: Switch (2011)

Switch nije uopšte neka američka komedija u kojoj junaci zamenjuju tela. Ni američka a ni bome komedija.

Pošto je ovo po prvi put u istoriji da se neko na ovakav (genijalni) način bavi recenzijama filmova, još uvek tražimo dobru formu za ovu rubriku “Pet minuta”. Možda su idealni kandidati za ovako nešto oni filmovi o kojima stvarno nemam pojma pre nego što započnem sa gledanjem. “Switch” je upravo takav.

Prvo iznenađenje koje me je zateklo jeste da je uvodna špica (a “Switch” je ima ) na francuskom, sve sa francuskim glumcima i ekipom… ili sam barem tako mislio. Bilo kako bilo, jedino ime koje sam prepoznao jeste Eric Cantona. A on je bome (bio) fudbaler 🙂 (dobro, čuo sam da je počeo da se bavi i glumom).

Njega u ovih prvih pet minuta nema. Zato ima plavuše sa gornje slike koja je umetnik bez posla (i para) i kojeg je potencijalni razgovor za posao/prodaju slika u galeriji odmah osujećen jer je umetnički direktor odsutan. Džabe joj svo ono “motorisanje” kroz grad koje pratimo kroz uvodnu špicu jer trud je bio uzalud.

Ipak, službenica koja joj je saopštila loše vesti, iz, verujem sasvim humano-nesebično-alturističkog razloga, ponudi da je izvede na ručak. Ćaskajući na terasi iznad “Montreala na vodi” otkrivamo nekoliko zanimljivih pojedinosti koji će, verujem, biti veoma značajne za dalju radnju filma.

  1. Obe imaju dobar par nogu
  2. Ovo izgleda nije francuski nego kanadski film, mada, pominje se Pariz kao neka moguća lokacija za dalja zbivanja
  3. Switch je naziv sajta koji služi da zamenite smeštaj sa nekim nepoznatim na drugom kraju sveta. On napr. poseti vaš dom (Montreal) na dve nedelje a vi njegov (Pariz) i tako besplatno boravite u svom gradu snova.

I to je otprilike to… za ovih sedam minuta (ne računam prva dva u kojima ide uvodna špica) nije se puno toga desilo ali možemo pretpostavti kuda će nas “Switch” odvesti. Naša plavuša će se registrovati na taj sajt, obaviti razmenu i zatim se zateći u gomili nevolja. Jer,  uvodnu špicu prati tipična triler/krimić muzika te ne verujem da nas u nastavku čeka ljubavna komedija….

nastaviće se….

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.