5min: Bending the Rules (2012)

5 min

Ne, “Bending the Rules” svakako nije film koji je toliko loš da ga, možda, igrom gorke sudbine, nekada u svom životu i nećete odgledati, ali će on, svakako, biti prvi film u ovoj, kao što već rekoh a vredi ponoviti, istorijskoj rubrici “5min” koji će se i na njoj zadržati. Nemam nameru da mu se posvetim duže od toga… nikada.

 Uvodna špica, sve sa kompletnim titlovima ekipe koje radila na ovom filmu, traje preko dva minuta i iz nekog razloga, smućkana je kao crno beli muzički spot nekog benda koji svira u nekom klubu uz gomilu ljudi koji uz tu pesmu đuskaju, piju, vesele se i, najvažnije. statiraju u filmu. Na toj špici prepoznao sam par imena koje  uglavnom pamtim/prepoznajem po nekim TV serijama (a ni tamo nisu baš bili glavni).

Ni to što je film (piše na špici) producirao WWE studio (tj. rvači u tangama i bez tangi) nije razlog da budem negativan prema njemu. Nego, hajde da vidimo šta se to odigra u tih narednih pet minuta (nakon špice).

Ovaj rmpalija sa gornje slike (po nadimku Edge) onako bunovan, u rano jutro, saplete tipa koji beži sa novinama (stvarno trči sa nekim novinama u ruci). Zatim spreči opakog tamnoputog tipa sa pištoljem da upuca tog bežača sa sve neverovantim smislom za humor. Toliko je ubedljivo smešan da napadač pobegne glavom bez obzira a i meni u tom trenutku takva misao počinje da se mota po glavi. Ipak, i dalje imam obzira, te nastavljam gledanje.

Otkrivamo da je Edge (karirana kosulja i bermude) nekakav detektiv. I ne samo to. Scenaristi pokušavaju da nas ubede da je taj lik izuzetno zabavan i šarmantan… U trenucima kada definitivno shvatim da ni jedan “one-liner” na mene nije imao komičnog efekta i da će ovo biti (99% sigurnosti) neuspešna verzija akcionih krimića iz osamdesetih koji su tada, osim harizmatičnih glumaca, imali i stvarno vrcave dijaloge, već je prošlo 5 (7) minuta… pravo vreme da ga obrišemo sa HD…

kraj

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.