Thanks for Sharing (2012)

Priča o jednoj od najopakijih bolesti zapadne civilizacije. Mi, obični smrtnici, moramo da se bakćemo sa nekim drugim životnim problemima...

Premijerno prikazan 2012  ovaj all-star projekat začudo nije našao bioskopsku distribuciju te je naredne, 2013, prikazan samo u par bioskopa, da bi odmah završio na čvrstim (DVD/Blu-Ray) i digitalnim (VOD,internet) medijima.

Pratimo paralelne priče nekoliko likova koje sve povezuje jedna zajednička “muka”, “žeđ za seksom”. (Znate onu savremenu boljku savremenog sveta u kojoj se ljubavne prevare opravdavaju bolešću zavisnosti).

Tako, napr., Adam (Mark Ruffolo), dok šeta gradom, svaku ženu koju vidi  odmah zamisli i u nekom seksualnom odnosu (što je valjda normalno razmišljanje svakog strejt muškarca  🙂 ). Problem je sa Adamom je taj što to kod njega ne ostaje samo na razmišljanju pa svaku vezu upropasti jer voli da “leti sa cveta na cvet”.

Kod doktora Neil-a (Josh God) problem je nešto ozbiljniji jer on i bukvalno ne može da ga zadrži u gaćama pa se prepušta “seansama” samouživanja, najčešće u javnom prevozu.

Tu je i bračni par Mark i Katie (Tim Robbinson i Joely Richardson koji imaju problematičnog sina. Mark je inače lečeni seks zavisnik te je ovde neka vrsta Pepe Imaza ostalima.

Ne zaboravimo i ljupku Phoebe (Gwyneth Paltrow) koja je upravo preživela rak dojke i koja se uupušta u vezu sa Adamom (šta li bi rekao Iron Man na to što se njegova ljuba smuvala sa Hulkom).

“Thanks for Sharing” nije uopšte sjajan film, pa čak ni nešto naročito dobar. Pojedini tokovi priče sjajno funkcionišu poneki jedu i prostor i vreme dok su neki. poput, gotovo nametnutog dramatičnog kraja sa još bljutavijim samim završetkom apsolutno nepodnošljivi .

Pa opet, glumci su stvarno dobri , tema je zanimljiva (i šteta što nije iskorišćena u nekom boljem filmu) a sam film je relativno pitak i gledljiv.

Tu je i Pink kao nimfomanka. Što ste onda takva zakerala…pobogu 🙂

Na skali od (1-6) ocena: 3 –

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1077

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.