Gravity (2013)

Kakvi, bre, ratovi zvezda na svemirskim stazama...ovo je Hičkok u svemiru.

Kada bih mogao da biram kako bi mogli da izgledaju savremeni (a dobri) autorski filmovi koji su (istovremeno) i visokobudžetni a pre svega (producentima barem) i profitabilni, te još i sa šmekom Holivuda (iz najboljih dana) onda bi „Gravity“ iz 2013 godine bio reprezentativan primerak.


 Alfonso Kaurun je u „Gravity“ režiser,scenarista, montažer a vala i producent. 


Osim što je „Gravity“ superiorno režiran i vizuelno impresivan (zavidim onima koji su ga pogledali u bioskopu sa sve 3D naočarima) izuzetno je i ekonomičan. Traje jedva nekih 90-ak minuta što je, u današnje doba, prava retkost pogotovo za ovako ambiciozne projekte. Više ni crtani filmovi ne traju samo 90 minuta (oni stariji setiće se starih dobrih VHS kaseta sa standardnih 180 minuta koje su nam bile dovoljne da smestimo dva dobra filma… tada ih beše pregršt…bar sa tom minutažom)

I kao posebni (ali ne i poslednji) kvalitet „Gravity“ imamo, rekao bih, savršeni glumački par, Sandru Bulok i Džordž Klunija.

„Gravity“ je jedan od najboljih „svemirskih“ filmova čija radnja se i stvarno odigrava u „svemiru“. Apsolutna preporuka.


Režija: Alfonso Cuaron

Glume: Sandra Bullock, George Clooney

Na skali od (1-6) ocena: 5

recenzija: Biograf

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.