Babycall aka The Monitor (2011)

Ako već želite da gledate filmove sa bebi alarmima, pogledajte onaj stari španski horor "La Habitacion del Nino" Alex De La Iglesia. Ne samo da je daleko superiorniji od ovog nego i taj bebi alram ima i kameru i nije samo audio igračka..

“Babycall” ili kako su ga kod nas preveli, veoma promućurno, “Vrisak iz druge sobe” ima onu staru falinku kod ovakvih misterioznih horor trilera. Falinka je kraj filma, to jest, kako sve te zavrzlame objasniti i razjasniti. U “Babycall”-u je to učinjeno na jedan tendeciozno loš način a siguran sam da su autori mislili da je njihova ideja genijalna

Dakle, (uvek solidna) Noomi Rapace ovde glumi Anna koja se krije sa svojim osmogodišnjim sinom Andersom od (bivšeg) muža nasilnika, u jednoj od onih tipičnih, ala Novi Beograd-socijal-70godine, norveških stambenih blokova. Od ekipe socijalnih radnika koji je redovno posećuju saznaje da postoji mogućnost da se ponovo otvori slučaj starateljstva nad njenim sinom i Anna, sva pogubljeno izbezumljena, hita ka velikoj trgovini elektronske opreme.

Pogađate, kupuje bebi alarm za sinovljevu sobu, a tamo, u tom marketu, upoznaje jednako smušenog prodavca Helge (da ne bude zabune Helge je muško ime a evo i dokaz na donjoj slici)

Takođe, pogađate da će Anna uskoro čuti, preko tog bebi alarma, “Vrisak iz druge sobe”. Mali zaokret u ovoj priči nastaje kada se utvrdi da to nije glas njenog sina nego, kako će potvrditi i genijalni Helge, ovaj alam hvata i frekvencije nekih drugih uređaja koji se nalaze u blizini.

Potom, osim vriska, Anna čuje i razne druge stvari koje veoma očigledno ukazuju da joj je neki od komšija ozbiljni manijak a priča dobija i dodatni, što bi rekla moja deca kada igraju igrice, updžgrejd (od reči upgrade ) kada njen sin upozna, u najmanju ruku, čudnog dečaka u školi,

Kao što napisah ovako napisano Babycall deluje kao najzanimljivij film koji ćete pogledati ove godine. Verujte, nije. Kada krenu, negde nakon prve trećine, da se dešavaju razna čudna dešavanja poćećete da se pitate ko je ovde lud. Da li ovi na ekranu ili ja koji ovo moram da gledam ? Okej, fotografija je lepa, te su boje/slika prijatne oku ali tempo je toliko spor da preti opasnost tonjenja u san..ili možda upravo tražite neki takav film za uspavljivanje ?

Kao što znate, nada uvek umire poslednja te ako ste se nadali da će vam kraj doneti bar neku utehu, shvatićete da ste besmisleno protraćili 90ak minuta svoga života. Da, Nada je umrla. Na kraju, uglavnom, sve će vam biti jasno ali… čemu sve to… bolje da nisu ni objašnjavali…bolje da ovo nisu ni snimili…a najbolje je da ovo nisam ni gledao.

Na skali od (1-6) ocena: 2

recenzija: Biograf

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.