Cold in July (2014)

U doba kada je triler gotovo izbačen kao filmski žanr i gurnut na TV moramo prihvatiti sve što nam život pruža...jer danas si cvet a sutra uvela ruža.

Priča o običnom čoveku koji sticajem okolnosti, a nakon provale u njegov dom, biva uvučen u spiralu nasilja i zavera, u prve dve trećine je stvarno obećavao. Bilo je i tu  izvesnih “škripanja” ali sama priča i preokreti su bili dovoljno zanimljivi dok je ovde sjajni Don Johnson bio dodatni šmekerski plus. Nažalost, preterana “all over the place” nasilna završnica gotovo sasvim ruši fini i pažljivo građeni prethodni deo filma.

Smešten u 1989 godinu, “Cold in July” najviše  svoju estetiku duguje noir trilerima iz tog perioda. Zanimljivo…a moglo je, moralo je ovo i bolje….

Glume i Dexter tj. Michael C. Hall i Sam Shepard u jednoj od svojih poslednjih upečatljivih uloga.

Režija: Jim Mickle

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1094

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.