Varljiva sećanja: Osamdesete – muzika (part 2)

U doba Karavana i Briona...

I mada je ta magična (kockasta) kutija bila središte porodičnog okupljanja ipak su i dalje, tih ’80-ih godina, radijski aparati predstavljali jedini mogući izvor prave muzike. One koje će te zabeležiti na kasetama, a u mom slučaju i na, magnetofonskim trakama. (part I se nalazi ovde)

  1. “Moonlight Shadow” Mike Oldfield

Nisam izabrao ovu pesmu jer je baš nešto mnogo obožavam ali ona beše jedna od onih koja se gotovo svake nedelje pojavljivala u “Dragstoru zabavne muzike” na radiju 202, svakog petka.

Voditeljka beše legendarna Dragana Kaucan i to je bila jedna od retkih emisija koja je (po principu ispunjavanja muzičkih želja) unapred najavljivala (čini mi se 3) pesme koje će ići bez prekidanja i upadica, ili ne daj bože, nekih reklama. Dugme REC beše spremno za snimanje.

Kada smo već kod radija 202 jedna od kultnih emisija (i puno potrošenih magnetofonskih traka koje su i dalje žive, jedino što već decenijama nemam magnetofon) beše Index-ovo radio pozorište nedeljom.

2. “Brioni” Galija

https://youtu.be/OIc5xkAgnGE

Galija je često bila muzička pauza u emisijama indeksovog radio pozorišta.

3. “Jednoj ženi” Zlatko Manojlović

Beše tu i nezaobilazni noćni program radio Beograda.

4. I kao što sam gledao “Hit paradu” u letnjoj kuhinji, u dvorištu, kod bake je uvek bio upaljen radio i emisija Karavan (a čini mi se Radio Šabac nakon njega).

https://youtu.be/7IaIfsx1hro

5. I kao uvod u sledeći tekst, koji se nadam, neće pojaviti tek za dve godine, prva kaseta koju sam dobio kao lični poklon (za rođendan) beše muzika iz ovog filma.

nastaviće se…

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.