Chained (2012)

Kako je dobro videti te opet...staviti lanac na tvoja ramena...

Ćerka Davida Lyncha, Jennifer, daleke 1993 godine je izazvala kontroverze sa svojim kontroverznim debijem pod nazivom Boxing Helena.

Koliko se sećam nisam baš bio impresioniran ovim filmom (kao i većina) ali glavni razlog, što je karijera Jennifer praktično bila stopirana već na samom početku, beše (blago rečeno) nesuglasica koja je zadesila projekat i pre nego što je snimljen te je čak sve dovelo i do sudskog epiloga…

Onda i ne čudi što je “Chained” tek četvrti i za sada poslednji film koji je Jennifer režirala. Karijeru je nakon njega nastavila na TV na nizu manje više poznatih tv serija.

Ova priča o devetogodišnjem dečaku kojeg kidnapuje manijak i serijski ubica (uvek zahvalni Vincent D’Onofrio pa glumeo i u besprizornim filmovima poput ovog) i odluči da ga odgoji kao svog sina, tako što će ga smestiti u podrum i vezati lancima (Chained, kapirate ?) završila je pravo na online video tržištu.

“Chained” ne donosi ništa novo za ovakvu vrstu filmova niti se režija (i scenario) Jennifer Lynch po nečemu izdvaja iz mora sličnih produkata tzv. “torture porn” podžanra horora.

Naravno, ako već ovo mučenje nekako “preživite” stići ćete do i završnice. Ne mogu baš reći da je vredelo ali moram odati priznanje Jennifer da je uopšte pokušala ovakvu ideju da sprovede na kraju. Nebulozan definitivno ne ali takođe nimalo genijalan kako se možda nadala.

Na skali od (1-6) ocena: 2

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.