Mom and Dad (2017)

Yesterday, When I Was Young

“Mama i tata” Brian Taylor-a (deo “slavnog” Crank tandema) nudi nam super uvodnu špicu (koju prati legendarna pesma “Yesterday, When I Was Young ” Dusty Springfield od još legendarnijeg autora Charles Aznavour-a) i zanimljivu premisu.

Neko čudno ludilo/virus zahvati roditelje i pretvori ih, ne u zombije, već u ubice svojih potomaka. Inače, ponašaju se kao i obično…jedino imaju neodoljivu želju da se reše, i to zauvek, svojih “ljubimaca”…svoje dece.

Mislim, niste pravi roditelj ako niste bar neki put, u ljutni, pomislili/rekli svome dragom detetu:”Ubiću te…od batina” .

Taylor upravo polazi od premise a šta ako to nije samo reč/rečenica već i stvarna namera…i to je stvarno dobra fora.

I jeste fazon..ali, na žalost, Taylor pokušava da čitav film izgradi na tom jednoj fori. Ona, kao i sve fore (i fazoni), kada se ponovi više puto brzo bude potrošena.

Tako i “Mom and Dead” uprkos zanimljivim ulogama i Selme Blair i (uvek ludog) Nicolas Cage neverovatnom brzinom se pretvori u još jedan glupi film.

Tome posrnuću definitivno pomaže i Taylor-ova nekomptentna režija koja svaku akcionu/strašnu scenu toliko konfuzno i vizuelno grozno prikaže da su one gotovo negledljive.

“Mom and Dad” je zamišljen kao crnohumorna horor priča ali nite je dovoljno smešna niti je dovoljno crna a pogotovo nije horor…

Na skali od (1-6) ocena: 2 –

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1094

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.