Tajne arhive (br.2): Invazija telopija

Telopijci su nekakvi džinovski insekti a ne majmuni, i to još plavi...svašta...
Tajne famoznih "mističnih sveski" (bilo ih je ukupno 2)se nastavljaju u ovoj drugoj epizodi dugovečnog serijala pod imenom "Tajne arhive". U ovoj novoj rubrici (koja će nadam se imati i više od dve epizode) otkrivamo šta se krije iza nekih čudnih naslova koji su zabeleženi u njoj. Tako su se ova ostvarenja zvala u mom video klubu...u vašem...možda su bila sasvim drugačija.
Divni rukopis jedne divne osobe koja je učinila toliko mnogo za čovečanstvo

Fenomenalna (ili nenormalna) stvar sa ovom sveskom je ta što gotovo za svaki unos u njoj mogu da se setim bar osnovnih stvari o tom filmu. A postoje i oni drugi, o kojima pojma nemam. Jedan od njih je i ova “Invazija telopija” kako se, navodno, zvao u mom video klubu.

Fascinantno je da su hemijske iz 90ih ovako bile kvalitetne. Mastilo kao da se tek osušilo na napisu od pre 30 godina…. da li je ovaj eksponat potreban Etnografskom muzeju, pitam se ?

U stvari, pravo ime mu je bilo “Blue Monkey” (1987) i mogu sasvim da razumem što su mu promenili ime. Mislim, kako bi to izgledalo kada dođeš u video klub i pitaš za preporuku za neki dobar horor (a radnici tamo su uglavnom uvek imali “baš dobre” preporuke) a on ti kaže: “E, uzmi ‘Plavog majmuna’!”. Nemoj da me praviš majmunom, čoveče… 🙂

Zanimljivo mi je da mi ime režisera, Williama Fruet-a, daleko više zvuči poznato ali, gledajući njegovu filmografiju, ne bih se mogao opkladiti da sam bilo šta gledao…

Inače, ta subota, 28.8.1990 kada mi je “Invazija telopija” bio treći, i poslednji, film za taj dan (a već narednog sam sam pogledao “samo” jednu kasetu) ništa se naročito nije desilo.

Jugoslavija je nekoliko nedelja ranije završila, po mnogo čemu, istorijsko učešće na Svetskom prvenstvu u Italiji, upravo u meču u kome je Maradoni Ivković odbranio penal.

Ja, sudeći bar po oceni, nisam previše uživao te večeri u filmu u kome glumi Steve Railsback, glumac kojeg možda pamtite po nizu uloga u B filmovima prošlog veka u kojima je uglavnom tumačio opasne negativce.

Za kraj, i ovog puta, ako ste baš toliko navrlili da pogledate ovaj film, nalazi se (za sada) kompletan na youtube-u.

https://youtu.be/xLBxVD8B98M
Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1096

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.