Alice in Borderland (2020) prve 2 epizode

Ljubitelji igrica, mangi i dobre akcije izgleda da su našli seriju koja će im doneti osmehe na lice.

Nova japanska serija sletela je na Netflix pre neki dan. U pitanju je igrana ekranizacija manga stripa koji se, pogađate, zove “Alice in Borderland” ili, za vas koji znate japanski, 今際の国のアリス.

Ova tri momka sa gornje slike su naši junaci. Jednog dana, upravo onog kada započinje serije, drugari su se, kao i obično, dosađivali. Realni život ovog u sredini (dečko se zove Arisu) se uglavnom svodi na video igrice i buljenje u telefonski ekran. Inače je genijalac.

Chota (ne Čoda) je ovaj levo u plavoj košulji. On ima nekakav stalan posao, ali mu je, kao i svoj trojci život strašno dosadan. Momak desno je glavni dasa koji osim što često menja poslove jedankim žarom menja i devojke. I njemu je dosadno. Svima njima je strašno dosadno.

A onda se desi nešto što ni oni (bili su u toalet kabini) a ni mi (jer smo i mi bili tamo sa njima) ne vidimo i situacija se rapidno promeni. Svi električni uređaji su prestali sa radom i svi stanovnici Tokija (i planete?) su isparili…a naši junaci se odjednom nađoše u situaciji u kojoj svaki pogrešan korak može dovesti do kobnog završetka. Igre mogu da počnu…srmtonosne igre.

Elem, prva epizoda nas veoma lepo uvodi i otkriva jednostavnu ali strašno zabavnu premisu serije. Samo određeni pojedinci su preživeli ovu apokalipsu (Infinity War) a da bi nastavili da žive moraju da igraju igre. Prva igra liči na onu iz serijala Cube tj. preživljavanje iz sobe u sobu (Roomescape).

Druga epizoda nam otkriva i koncept kako će sledećih 7 (ukupno 8) epizoda izgledati. U njoj gledamo novu smrtonosnu igru prežvljavanja a postepeno otkrivamo deliće slagalice misterije koja se krije iza svega. Upoznajemo i neke nove likove.

Pogađate kakva će biti moja (i Čak Norisova) preporuka za dalje. Prve dve epizode su i uzbudljive i zabavne. Ne znam šta me očekuje do kraja ali, bez obzira što ništa ovde nije previše originalno, režiser (scenarista i producent) ove serije Shinsuke Sato je sve te sastojke veoma umešno kombinovao.

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.