The Rewrite aka Scenarista ljubavi (2014)

Ova je jedna od onih drama/komedija koje vam mogu veoma prijati u zavisnosti od vašeg raspoloženja.

Ništa ovde nema napadno loše što vas može iziritirati. Jedino ako baš ne volite Hugh Granta (The Undoing aka Slom (2020) – kompletna serija).

Ja ga volim*. Jeste njegov smušeni nespretni i (beskrajno) romantičan lik kojeg glumi u praktično svakom svom “projektu”, davno postao kliše i parodija samog sebe, al’ on će meni zauvek biti jedan šarmantan džentlmen koga sam zavoleo* nekada davno jer  je glumio u nekim, meni dragim, filmovima.

(* – ovde se reč “voleti” ne upotrebljava ni u jednom drugom kontekstu (napr. seksualnom i sl.) osim u čisto emotivnom, da ne kažem, ličnim simpatijama prema nečijem radu i delu…. )

Hugh Grant je Keith Michaels, scenarista koji je za svoj prvi film 1998 godine dobio oskar, ali nakon toga nikada nije uspeo da ponovi (ni približno) taj uspeh. Toliko je očajan da prihvata posao gostujućeg predavača na univerzitetu Binghamton koji se nalazi na nekih 4500 km od LA i u kojem, za razliku od “sunčane države”, uvek pada kiša.
 Ali okej. Keith je i onako Britanac. Mada njemu, zaista smeta kiša, Valjda kada se na nešto navikneš teško je prihvatiti promene.

[my_movie_db id=289727]

“The Rewrite” je definitivno, ako ništa drugo, pristojan film. I to je danas veliki uspeh. Glumci u epizodnim ulogama, uprkos papirnatim likovima, uspevaju zahvaljujući svojoj harizmi, a J.K. Simmons i Allison Janney je imaju i za bacanje, da izvuku maksimum. Pouzdana Marisa Tomei ovde, hvala Vučiću, tokom celog filma ostaje kompletno obučena.

Opet, na kraju, sve se svodi na to koliko vam je Grant drag srcu. Eto, meni je drag, pa opet neću ovom filmu dati veću ocenu od ove koja sledi.

Režija: Mark Lawrence *
Glume: Hugh Grant*, Marisa Tomei

Na skali od (1-6) ocena: 3 +

* Ovo je već četvrta koloboracija Granta i Lawrence. Mark Lawrence uvek piše i scenarije za svoje filmove

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.