Tajne arhive (br.4): Psiho 3 i druge priče

30.06.1989

Tajne famoznih "mističnih sveski" (bilo ih je ukupno 2)se nastavljaju u ovoj ,četvrtoj, epizodi dugovečnog serijala pod imenom "Tajne arhive". U ovoj novoj rubrici  otkrivamo šta se krije iza nekih čudnih naslova koji su zabeleženi u njoj. Tako su se ova ostvarenja zvala u mom video klubu...u vašem...možda su bila sasvim drugačija.
Neke stvari se nikada neće izmeniti. Kao što vidite, daleke 1989 godine patentirana je jedinstvena skala ocenjivanja. Od 1 do 6. Po prvi put u Istoriji…naš Prcednik bi bio baš ponosan.

Početak 2021 godine je odličan povod da vam otkrijem same početke prve mistične sveske. U ekskluzivnoj fotografiji sa gornje slike možete videti taj istorijski datum, 30.06.1989 godine.

Ne samo da je to bio jedan od najsretnijih dana u životu vašeg pripovedača (i cara) Biografa već beše to događaj o kojem su izveštavali svi interenet portali širom Jugoslavije….evo vam samo jednog linka ka tome:

www.StartDuga.yu/RađanjeИсторије

(ako vam slučajno ne radi link, nije vam dobar internet)

Video klub “Dambo” se nalazio u Bosanskoj ulici koja se slivala tj. ulivala u Ugrinovačku i Šilerovu. Bio mi je to tada najbliži “hram filma” (što bi rekli sportski komentatori kada rade prenos sa Marakane) i prvi u koji ću se učlaniti.

Takođe, imao je i odličnu ponudu za odlične učenike (kada im pokažeš đaču knjižicu). 3+1… svaki četvrti film bio je besplatan za iznajmljivanje.

Za Willow verujem da svi već znate sve. To je onaj fantasy film u kome ne glumi Tom Kruz.

Za “Psiho 3” verujem da baš i nije tako.

Napr. te 1989 nisam imao pojma da postoji nastavak Psiha… i to čak treći deo. Nije Entoni Perkins naravno Alfred Hičkok ali, koliko me pamćenje služi, to njegovo debitansko režisersko ostvarenje, što se tiče same režije i nije bilo problematično.

Problem je u prilično generičkom scenariju koji se više oslanja na tadašnje slasher horor trendove (osamdesete su bile vrhunac slasher-a) nego na samo originalno remek delo iz 1960 godine.

Ocena koju sam mu dao (u svesci) je bila 3.8 što je bilo prilično loša za to “doba”. Nisam ga nakon toga ponovo pogledao…nekako nemam želju…

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.