Homeland (2011-2020) part 1

Kada je dobra Homeland je izuzetno dobra, kada je loša Homeland je katastrofa...
Da li će biti nastavka ovog teksta zavisi isključivo od toga da li ću pogledati preostale 4 sezone. Ako imate u vidu da sam te prve četiri (sezone) pogledao praktično kada su se i emitovale i da je tekst koji sledi originalno objavljen 2015 godine, a da nakon njega nisam pogledao ni jednu narednu, možete zamisliti kolika je verovatnoća za nastavak...teksta...
Da li se uopšte sećate ko je bio ovaj lik u “Homeland”-u ?

Objavljeno na starom blog-u 23.09.2015 godine:

Peta epizoda druge sezone “Q&A” je bila vrhunac “Homeland”-a . Bilo je to 50ak minuta fantastične glume i emotivni rolekoster koji mi je retko koji tv produkt pružio. Od tada je usledio pad, sa trećom sezonom koja je bas loša, nakon koje sam odlučio da batalim dalje gledanje. Ali, Vučić ne spava, te sam ipak odlučio da pogledam i četvrtu sezonu za koju su mnogi govorili da je ona kojom se “Homeland” konačno vraća svojim korenima.

Bili su u pravu barem u jednom. Carrie Mathison se definitivno vratila korenima. Ostala je sama…mada ostala je uvek ista…ali jutro će promeniti sve.

 Ima nešto u interpretaciji Claire Danes koja čini tu, gotovo neverovatnu, stvar sa svojim likom Keri. Ona nam je istovremeno i iritantna i neodoljiva i teško da bih racionalno mogao da objasnim zašto mi je jedan ovakav paćenički lik tako neobično drag. Zato neću ni pokušavati.

Prva sezona je bazirana na originalnoj izraelskoj seriji te ne čudi što je ubedljivo najkompaktnija, tj. ima i glavu i rep. Gotovo savršena (ali i daleko od toga) prva sezona je, uz sve svoje probleme (koji su tada bili samo u naznakama), gledaocima pružila pregršt zadovoljstva.
 Damian Lewis, kao nesrećni Brodi, će zajedno sa svojom partnerkom Danes u prvih par godina pokupiti sve moguće TV nagrade (emije i zlatne globuse), a “Homeland” će biti serija o kojoj će se lično izjašnjavati i Barak Obama.

Claire Danes as Carrie Mathison and Damian Lewis as Nicholas Brody in Homeland (Season 3, Episode 12). – Photo: Didier Baverel/SHOWTIME

Peta sezona počinje za koji dan, početkom oktobra. Brodija odavno nema ali pitanje je da li će mi relativno uzbudljiva četvrta sezona (u čijoj osnovi su Dronovi), gotovo uništena besmislenom i antiklimatkičnom završnicom, biti i dovoljna da nastavim da je pratim

(za sada je odgovor da nije bila dovoljna ali ako usledi izuzetna reakcija vas čitalaca evo obećavam da ću do kraja godine odgledati kompletan Homeland)

ocene po sezonama:

I:  4-

II: 2+

III: 1+

IV: 3

Na skali od (1-5) ukupna prosečna ocena za prve 4 sezone: 3 –

recenzija: DeHičkok

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.