Preporuke dana (serijski meni) (11.)

(četvrtak) 17.06.2021: Ključ za Rebeku, Senke nad Balkanom, Autsajder

KULTNI:

Mislim da se ovaj TV film davao (u 4 epizode) u okviru “Programa plus” tu negde par godina nakon što je i snimljen. Režirao ga je David Hemmings (Fragment of Fear (1970)) koji ima i manju ulogu. Ipak, glavne zvezde su David Soul (koji je već bio etablirano TV ime zahvaljujući seriji “Starsky and Hutch”) i filmski veteran Cliff Robertson (ova mlađa publika ga pre svega zna kao ujaka Pitera Parkera u najboljoj filmskoj adaptaciji Spajdermena).

“Ključ za Rebeku” je snimljen po istoimenom izuzetno uspešnom bestseleru Ken Foleta. Radnja je smeštena u Kairo za vreme Drugog svetskog rata a Soul glumi vrhunskog nemačkog špijuna čije informacije iz Britanske komande mogu biti ključne za predstojeću Romelovu invaziju.

Ugnjavih vas ovim podacima u okviru rubrike gde to običaj i nije, ali, najvažniji info ostavio sam za kraj. Ne sećam se više koliko je kvalitetna ova, svakako raskošna, tv adaptacija, ali se jasno sećam kao dan, jedne scene u ovoj seriji. Koja je u pitanju i kakva je to scena neću vam reći, ali, samo kao nagoveštaj…. Beše to tinejdžersko doba u kome internet ne da nije postojao nego nije bio ni u nagoveštaju. Određene sadržaje si mogao da pogledaš samo ako se baš jako, jako potrudiš i najmanje si ih očekivao na televiziji… mada, naravno, iz današnje perspektive sve je to jako smešno i naivno…ali i dalje lepo…

The Key to Rebecca aka Ključ za Rebeku (1985)

VIKEND BINDŽ:

Mada se i prethodna serija može odgledati tokom vikenda nije da je baš tako lako dostupna. Zbog toga vam je tu, na jedan klik, HBO.GO. A tamo, 10 epizoda tihe jeze i savršene glume….a sve po delu Stivena Kinga.

The Outsider aka Autsajder (2020)

MEJNSTRIM :

“Senke nad Balkanom” Dragana Bjelogrlića su započele svoju priču na RTS 2017 godine da bi potom svoju sagu nastavile u okviru “United Medie”. Ova alternativna istorija smeštena u doba između dva svetska rata, u Beograd, je sigurno najambiciozniji tv produkat koji se pojavio na našim prostorima.

Producirana i snimljena po najvišim standardima uspeva da donese zanimljivu priču i neke upečatljive uloge. Prva sezona je scenaristički slabija dok druga, gotovo do samog kraja, gotovo u svakom segmentu uspeva da bude i bolja i zabavnija.

O manama nekom drugom prilikom…kada je pogledate 🙂

Senke nad Balkanom (2017-?)

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.