Tone-Deaf (2019)

Ray Wise je izgleda jedan od stalnih glumaca u filmovima ovog režisera

Richard Bates Jr., sudeći po trejlerima za njegove filmove (koje možete videti na kraju teksta), sve vreme pokušava da publiku istovremeno i zgrozi i nasmeje, pretpostavljam, nadajući se efektu koji su pravili filmovi legendarnog John Watersa.

[my_movie_db id=520905]

Nakon “Tone-Deaf” i nemam baš neku veću želju da pogledam njegove ranije radove.

Amanda Crew glumi devojku koja je upravo raskinula sa dečkom a potom i “raskinula”(dobila otkaz) sa poslom. To joj daje ideju da eto ode na vikend izlet tako što će iznajmiti kuću negde u provinciji (za pišljivih 500 dolara što je odlična investicija kada dobiješ otkaz).

Kuća će naći (preko internet-a) i iznajmiti od matorog ožalošćenog udovca (Robert Patrick). Ono što ne zna, a mi znamo, jeste da je taj udovac upravo odlučio da krene u ubilački pohod i da mu se ona nalazi na vrhu liste.

Richard Bates, koji je i scenarista filma, dakle kompletni autor, pokušava da napravi nekakav miks komedije i horora koji će biti ujedno i satiričan osvrt na generacijski jaz između “mladih i starih”.

Nažalost, ni u jednom ne uspeva. Komedija funkcioniše možda tek u dve scene, horor takođe a satira je valjda namenjena mnogo glupoj publici jer nam se bukvalno nabija na nos tako što akteri ruše tzv. četvrti zid i direktno nam se svojim mudrim proseravanjima obraćaju.

Dovoljno “umetnički” intrigantan i zanatski skockan da se eventualno pojavi na marginama nekih filmski festivala. “Tone-Deaf” je najbolji primer autorske egocentričnosti koja služi samoj sebi….ili je namenjena nekom uskom krugu tzv. ljubitelja avangarde.

Na skali od (1-6) ocena: 2

p.s. ako je neko gledao nekih od donjih filmova i misli da su vredni pažnje neka slobodno napiše to u komentaru

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1077

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.