Light of My Life (2019)

Ovo je priča o čoveku koji će učinti sve da zaštiti svoje dete

Ova mala intimna postapokaliptična drama prati putešestvije oca i ćerke kroz ostatke civilizacije koje je uništila globalna pandemija. Za razliku od stripa (a sada i TV serije) Y: The Last Man aka Y, posljednji muškarac na svijetu (2002-2008) ovog puta je u pitanju virus koji je praktično gotovo u potpunosti eliminisao žensku populaciju na planeti Zemlji.

Zbog toga on svoju jedanaestogodišnju ćerku predstavlja kao sina i dane (i noći) provodi van gradova i naseljenih mesta trudeći se da je sačuva od bandi koje će učiniti sve da bi se dokopale “ženske”. Ali i on i ona znaju, da je neće moći štititi večno.

U pitanju je “kompletnih ruku delo” Casey Afflecka koji ovde ne samo da glumi glavnu ulogu već je i napisao scenario i režirao “Light of My Life“.

Ključ za razumevanje kome je namenjen ovaj film već se nalazi u početnoj rečenici ove recenzije te ako očekujete nekakav MadMax/Children of Men spektakl bićete veoma razočarani. Ako, pak, cenite solidnu karakternu studiju uz veoma dobru glumu koja jeste prožeta i sa nekoliko veoma napetih sekvenci onda dajte šansu ovom filmu.

Na skali od (1-6) ocena: 3+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1078

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.