The Fault in Our Stars aka Krive su zvezde (2014)

Ovo je priča o Hazel Grace i Augustus Waters i njihovoj nemogućoj ljubavi.

Hejzel i Gas su dvoje neverovatnih tinejdžera koje spaja sličan opor smisao za humor, prezir prema konvecionalnom i ljubav koja ih odvodi na nezaboravno putovanje.

sa sajta cineplexx.rs

Ono što piše i na tom sajtu (ali “sitnim” slovima) a i ono što će te ukapirati nakon prvih 5 minuta jeste da su ovo dvoje tinejdžera smrtno bolesni (rak) i da će jedan od njih umreti pre ovog drugog (a i drugi će…samo ne u ovom filmu).

Šalu na stranu (kao da je i bila smešna…šala), “Krive su zvezde” je zaradio brdo para te 2014 godine. Ovaj “srceparajući” tinejdžerski film nastao je na osnovu istoimenog romana objavljenog dve godine ranije. Roman je inače objavljen početkom januara 2012 a već krajem januara je (od maja ove godine pokojni) studio “Fox 2000 Pictures” pazario filmska prava.

[my_movie_db id=222935]

Ako ste tinejdžerka pretpostavljam da će vam maramice svakako trebati. Ostali će maramice koristiti samo ako vas je uhvatio neki virus pa slinavite.

“Krive su zvezde” je svakako gledljiv film, dvoje mladih glumaca su veoma ubedljivi i šarmantni u svojim ulogama i možda će nekom od vas ova tematika i upravo ovakav način kako je reprezentovana izazvati nekakva katarzična iskustva.

Ono što je krivo u “The Fault in Our Stars” nisu zvezde već mnogo toga drugog. Od nerazumnog trajanja od čak 126 minuta do isto tako veoma loše odluke da kada se film suštinski “završi” ima još nekih dobrih 20ak minuta do samog kraja (koji su meni lično krajnju ocenu oborili bar za pola).

Takođe, prilično je neoprostivo da jedan segment filma koji se odigrava u Amsterdamu i koji je mogao i valjda morao biti prilično šarmantan, beskrupulozno iskoristi jednu stvarnu tragičnu žrtvu radi “nabijanja” jeftine patetike. Plus, ako već angažujete glumca poput Willem Dafoea, pa dajte mu stvarno da glumi…a ne da bude obična karikatura.

Na skali od (1-6) ocena: 2+/3-

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 209

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.