Get Duked! (2019)

An anarchic, hip-hop inspired comedy that follows four city boys on a wilderness trek as they try to escape a mysterious huntsman.

Grupa problematičnih tinejdžera dobija priliku da učestvuje na takmičenju za The Duke of Edinburgh’s Award koji se sastoji od planinarenja/pešačenja kroz neke škotske vukojebine.

Problem je što će ih tamo dočekati i proganjati matore psihopate (sa maskama Vojvode od Edinburga) onako kao što se to čini sa divljači tokom lova.

Tu su i zečiji brabonjci kao droga, otkačeni seljaci, nesposobni policajci a i misteriozni kradljivac hleba.

[my_movie_db id=580629]

Ova gledljiva škotska crna komedija je prvo dugometražno ostvarenje režisera Niniana Doffa, koji ovde potpisuje i scenario i montažu, čoveka koji je svoju karijeru gradio na reklamama i muzičkim spotovima (The Chemical Brothers) što se ovde spotovski vidi.

Naime, početna (nimalo originalna most dangerous game) ideja se već u prvih tridesetak minuta profućka i pretvori u nekakav satirično naduvani/stoned hip hop štos film u kome se mnoge stvari počnu ponavljati već nakon te prve trećine.

Ne mnogo smešno i mnogo, namerno, glupa “Get Duked!” ipak uspeva da u svom kratkom trajanju ispoštuje bar neke osnovne dramske lekcije poput one da “kombi koji ide u rikverc niz nizbridicu mora kad tad naići na neku liticu…jer, Britanija je ostrvo”.

Na skali od (1-6) ocena: 2+

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 215

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.