Get Duked! (2019)

An anarchic, hip-hop inspired comedy that follows four city boys on a wilderness trek as they try to escape a mysterious huntsman.

Grupa problematičnih tinejdžera dobija priliku da učestvuje na takmičenju za The Duke of Edinburgh’s Award koji se sastoji od planinarenja/pešačenja kroz neke škotske vukojebine.

Problem je što će ih tamo dočekati i proganjati matore psihopate (sa maskama Vojvode od Edinburga) onako kao što se to čini sa divljači tokom lova.

Tu su i zečiji brabonjci kao droga, otkačeni seljaci, nesposobni policajci a i misteriozni kradljivac hleba.

[my_movie_db id=580629]

Ova gledljiva škotska crna komedija je prvo dugometražno ostvarenje režisera Niniana Doffa, koji ovde potpisuje i scenario i montažu, čoveka koji je svoju karijeru gradio na reklamama i muzičkim spotovima (The Chemical Brothers) što se ovde spotovski vidi.

Naime, početna (nimalo originalna most dangerous game) ideja se već u prvih tridesetak minuta profućka i pretvori u nekakav satirično naduvani/stoned hip hop štos film u kome se mnoge stvari počnu ponavljati već nakon te prve trećine.

Ne mnogo smešno i mnogo, namerno, glupa “Get Duked!” ipak uspeva da u svom kratkom trajanju ispoštuje bar neke osnovne dramske lekcije poput one da “kombi koji ide u rikverc niz nizbridicu mora kad tad naići na neku liticu…jer, Britanija je ostrvo”.

Na skali od (1-6) ocena: 2+

About DeHičkok 128 Articles
Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš novi virtuelni član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...

Be the first to comment

Postavite pitanje ili ostavite komentar...

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.