7 TV/Film/Serije dana (30-05 april)

Pošto je ovo malo drugačija nedelja ovog puta su preporuke šta gledati svaki dan.

PRETHODNA NEDELJA (23-29 mart)

FILMOVI I SERIJE:

Sreda:


Crni bombarder

Mada lično i nemam neko veliko mišljenje o kvalitetima ovog filma (a koga to i briga) simpatično je što je 1992 godine ovakav scenario dobio državna sredstva i legalno snimljen i (uspešno) prikazivan u Srbiji. Zamislite da li je danas tako nešto uopšte moguće. U svakom slučaju, do trećeg aprila sigurno nije.

[my_movie_db id=109143]



Četvrtak


Kad budem mrtav i beo

Ovo remek delo Živojina Pavlovića premijeru je imalo daleke 1967 godine. Evo i danas, preko pedeset godina kasnije, i dalje smo kao društvo u istim govnima a i dalje nam o našim sudbinama odlučuju “pevači amateri”. Da su barem šarmantni kao Džimi Barka…ali avaj….

[my_movie_db id=155992]



Petak


Mulholland Drive

U petak, naravno, počinje tišina. Da li će se tokom te tišine desiti neka katarza poput one u jednom od najboljih filmova ikada snimljenih ? Ili nas čeka konačna katabaza ?

[my_movie_db id=1018]


Subota


Once Upon a Time in the West

I dok je prethodni sigurno jedan od najboljih sasvim je moguće da je “Bilo jednom na divljem zapadu” Serđa Leonea najbolji ikada snimljeni film. Ovo dole je finale filma i ako ga još nikada niste pogledali prvo pogledajte ceo film pa se vratite na ovu scenu. U stvari, bilo koju scenu ovog filma možete gledati beskrajno mnogo puta.


Nedelja


The Party

U nedelju nam je pre svega potrebno mnogo optimizma. Ono što uvek upali jeste film “Zabava”. Dakle, pogledajte ga ujutru i sa osmehom izađite napolje…na, kako kažu, kišni dan. Donja scena prikazuje kako dva genijalca, Blejk Edvards kao režiser i Piter Selers kao glumac, na jedan stvarno duhovit način, doživljavaju situaciju u koju je doveden naš EPS kada mu je za direktora postavljen legendarni Grčić.


Ponedeljak


The Mist

2007 godine Frank Darabont je ekranizovao kratki roman Stivena Kinga “The Mist”. Osim što nam je podario jednu od ponajboljih filmskih verzija nekog Kingovog dela Darabont je uspeo da izmenom već originalnog mračnog kraja napravi jedan bravurozni cinični i otrežnjavajući šokantan udar nakon kojeg će te prokljinjati sebe i režisera što ste ovo pogledali. Ali posle gledanja nema kajanja…kao ni posle glasanja.

p.s. ne gledajte donji insert ukoliko niste gledali film…ako ipak jeste…možda će nam on svima biti potreban u ponedeljak…kao podsetnik da i od goreg ima gore….ili možda da ne treba gubiti nadu.


Utorak


1995 snimljen je dokumentarni film ”Paramparčad ili Život i rad grupe Darkwood dub” koji se bavi njihovim prvim albumom. Ipak, za utorak…mislim da će mi ova pesma sa drugog albuma pomoći da preguram do novog….teksta….i nove nedelje.

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.