Harbinger Down (2015)

Terror is just beneath the surface

Motivisan jednom pozitivnom, veoma lepom i argumentovano napisanom, recenzijom sa određenog bloga odlučih da pogledam ovaj film.

Ali nije zlato sve što sja niti je kitinjasti “rukopis” garancija da je nešto stvarno dobro. Ako i postoji ta nekakva garancija ona se samo može odnositi na ovaj sajt i na ove tekstove. Tu nema nikakve greške. Jer, ako se ne slažete sa nama, onda ste, da prostite…budale, kreteni, idioti i…. budale (to sam već rekao).

Dobro, film nije katastrofa. Poštujem to što je autor koristio prave, “praktične” specijalne efekte a ne CGI. Čovek je (Alec Gillis) i onako iz tog sveta, stručnjak za te stvari (nekoliko puta nominovan a dobitnik jednog oskara i osvajač raznih drugih nagrada u domenu specijalnih efekata), pravi profesionalac.

Sa druge strane, u ovom filmu, i ti i takvi efekti  izgledaju jeftino (a verovanto  nisu), karakteri su loše napisani, akcija i logika nema mnogo veze sa mozgom, a priča, osim najočiglednije veze sa Karpenterovim remek delom “The Thing” ne nudi gotovo ništa zbog čega bi ste ovo poželili da pogledate. I, brate, mada traje samo 80-ak minuta, dosadno je ovo…brate.
 Elem, šta sam naučio ? Ne verujte svakoj recenziji koja je lepo napisana (pogotovo kada je gotovo jedina pozitivna  za taj film). Kod mene, naravno, nemate takvih problema. Em niti su lepo napisane, em baš svaka je apsolutna realna u prikazu a naročito u oceni nekog filmskog dela. Ali što da vam pričam kada već to i sami znate.

E, da… i legendarni Lance Henriksen ovde glumi. Nažalost, ovo je još jedan u moru (loših) projekata koji mu služe da lepo živi i pod stare dane. Ma, nek je on nama živ i zdrav.

Na skali od (1-6) ocena: 2

recenzija: Gimitrije Verzić, duh sa dva plava oka

[imdb]tt3397918[/imdb]

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 143

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.