Prstenje i tronovi (i trolovi)-trejleri

Da li stvarno mislite da će ovo biti kvalitetno ?

Ova serija stiže drugog septembra na Amazon Prime-u

“The Lord of the Rings: Rings of Power” bi trebalo biti, kako joj samo ime kaže, prequel tj. preteča događaja opisanih u “Gospodarima prstena”.

Ono što najviše plaši je naravno činjenica da ovo nije napisao Tolkin i da Amazon koji je platio brdo para da bi stekao prava za ovo u stvari nije platio izgleda dovoljno da bi mogao da koristi imena i likove iz čuvene trilogije (osim onih koji se pominju u fusnotama i napomenama događaja koji su se po Tolkinu odigrali nekoliko vekova ranije).

Plus, ako ste videli trejlere, Amazon se baš potrudio da ovu seriju (kažu najskupllju u istoriji sa budžetom od oko 150 miliona dolara po sezoni) učini što više moguće inkluzivnom. Neki kažu svetogrđe a drugi se raduju što će na kraju serije sigurno morati biti prikazan veliki genocid nad svim ovim rasama i narodima koji nikada nisu bili opisani kod Tolkina i koji, u njegovim delima, svakako ne postoje…


HBO MAX je imao sličnu ideju, da ne kažem da je bio inspirisan Amazonovom, te je odlučio da takođe snima preteču svoje najuspešnije serije “Igre prestola”.

Za razliku od Amazona HBO je imao prednost da je autor originala (George Martin) živ ali, kao što svi valjda to znamo, to i nije neka vajda.

Martin nikada nije završio “Game of Thrones” a ni ovo nije pisao već je samo kreativni konsultant.

U svakom slučaju ima zmajeva…

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.