Ludac Ra – BVIZ Arhiva br. 9

Božidar Drakulić je imao sreće kada je odabrao da puca sebi u glavu jer je samim time izbegnuta mogućnost da povredi neki vitalni deo svog organizma.
Epizoda originalno objavljena u januaru 2000 godine na yu.humor.vic i na nekim drugim usenet newsgroup-ama

– u ovoj epizodi pojavljuju se neki ključni likovi veoma bitni za dalje Bozzine avanture

         – u ovoj epizodi konačno otkrivamo zbog čega je Dileja slavan (a neki smatraju da je slavniji i od svog gospodara)

         – u ovoj epizodi su i  Džordž i Majkl ali ne i Živana


a ako vas interesuje prošla epizoda evo linka
1999 običan student neobičnog beogradskog univerziteta Božidar Drakulić igrom sudbine postaje superEROj Bozza Vampir iz Zemuna. Do 2002 uz svog pomoćnika, pratioca i sidekick-a psa Dileju postaje stah i trepet za sve bezobraznike ovog i onog sveta. 2002 nestaje bez traga da bi konačno 2011 godina bila godina njegovog povratka..sve dok opet nije nestao…bez traga…

Bozza, Vampir iz Zemuna

——————————-

20.1.2000.

NewYork
————————-

 – ” Dobro veče. ” podižući pogled sa ukrštenih reči otpozdravi Konan Milijus, upravnik i vlasnik malog bruklinskog hotela “Poslednja večera” .

Pred njim je stajao visoki nepoznati neznanac obučen u bundu napravljenu od svežeg, upravo obranog lisičijeg krzna. Glavom stranca je dominirao veliki kaubojski šešir .

Ispod šešira a iznad kragne neznanac je krio pogled ispod tamnih naočara.     

-” Potrebna mi je soba za večeras. Prozor neka ne bude okrenut ka ulici, molio bih.” , nastavi stranac na svom čudnom akcentu.    

– ” Naravno, nema problema. Imamo sobu po vašoj želji. ”   

– ” Prvi put ste u našem gradu, gospodine Kardalu ?” upita Konan gledajući u knjigu gostiju u koju se upravo upisivao novi stanar. Stranac, zastade za trenutak, podiže glavu i skinu tamne naočari. 

– ” Ne. Dugo vremena sam ovde boravio, ali dosta davno. Vaša zemlja me je oduvek privlačila. Naročito određeni delovi.” zagonetno se osmehujući Kardalu krene stepenicama ka svojoj sobi.   

Kao što ste, po prvoj rečenici, primetili dragi gledaoci, Konan Milijus je voleo da rešava enigmatske zadatke. Gledajući u ime i prezime svog novog gosta ( koje je  u originalu glasilo Cardalu pa nešto (ime je je bilo napisano veoma nečitko) ) Konan nije mogao da ne primeti da kombinacijom slova njegovog prezimena može dobiti LUDAC RA ( Ludak Ra).

Vi,naravno, možda imate neku drugu ideju.

epizoda 7:

“Ludac Ra”

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

——————–

Bela soba

20.1.2000

——————–

    ” Ja sam dileja. Ja sam dileja.”,stajao je ispred ogledala i ponavljao  glasno. Sa druge strane ogledala bio je Džordž. Majkl je upravo izašao. Pored Džordža, jedan stariji ćelavi muškarac sa jarećom bradom, bez brkova a sa srebrnim monoklom nataknutim na kukasti nos, ispod koga su žmirkala dva oka (odnosno jedno, jer drugo nije bilo pokriveno monoklom), prelistavao je debeli snop papira tvrdo ukoričenih u korice povezane metalno aluminijskim prstenovima od legure kalcijuma i šećerne trske.  

  –    ” Doktore Schlog, šta da radimo. ”   

–     ” Božidar Drakulić je imao sreće kada je odabrao da puca sebi u glavu jer je samim time izbegnuta mogućnost da povredi neki vitalni deo svog organizma. Ipak metak je izazvao amneziju koja može da nam pokvari planove. Terapija koju primenjujem nije isprobana na pacijentima koji uporno ponavljaju da su dileje. Iako je njena suština u tome da zamorac( subjekt) u potpunosti promeni svoju ličnost i zaboravi na svoj pravi identitet nisam još u praksi imao situaciju u kojoj pacijent i pre terapije nema pojma ko je i šta je. Moje mišljenje je da treba nastaviti sa tretmanom. Garantujem vam da će za tri nedelje Bozza, Vampir iz Zemuna postati Bozza, američki vampir iz Zemuna.”  

  –     ” Nadajmo se da imamo toliko vremena”, prozbori Džordž i zabrinuto se okrene ka velikom staklenom zidu. Gledao je u Božidara, koji je upravo podizao u vis levu nogu i otkopčavao šlic, i pitao se šta ON to vidi u ovom očigledno bolesnom mladiću i zbog čega je on tako važan.

———

Zemun

dan kasnije

————-

  ” Dušo, dušo …kh,khh..”, prokašlja se Božidarka Drakulić obraćajući se svom četvrtom suprugu Milanu Drakuliću ( koji je kao i svi dotadašnji njeni muževi po venčanju uzeo i njeno devojačko prezime Drakulić). Ležali su na velikom bračnom krevetu, ušuškani pod plavim debelim jorganom   

–    ”   Dušo !!!?”   

–    ” Da, draga. Reci svom Milanu šta te muči.” umornim glasom, razvlačeći reči na slogove, reče Milan i ostavi Politiku na krevet. Jednim snažnim muškim zamahom privuče Božidarkinu glavu na svoje grudi i poče milovati njenu sveže ofarbanu kosu.    

–     ” Sutra, za večeru, da li da spremim faširane šnicle ili lazanje. Znaš da Jovanovići, naročito tvoj šef Joca, voli italijnsku hranu.”   

–    ” Po tvojoj volji draga. Nemoj se opterećivati glupostima. Joca će pojesti sve što mu se iznese na stol ako je uz to spremna i šljivovica.”   

–    ” Dušo ?”   

–    ” Da, draga.”   

–    ” Htedoh još nešto da te upitam al sam zaboravila. Imam čudan osećaj. Kao da nešto ili neko nedostaje.”   

–    ” Nemoj se opterićivati glupostima. Ko nam to može nedostajati. Imamo jedan drugoga, i to je sve što nam je potrebno u ovom svetu punom nepravdi, bola i patnji. U ovom svetu u kome su vetrovi rata prohujali s vihorom a vtroglavica ostala u krošnjama ptica. Sve je to imitacija života, odavde do večnosti. “

—————-

Hotel “Poslednja večera”

Newyork

————–

  –    ” Zašto imate tako velike oči?”   

  –    ” Da te bolje vidim.”    

–    ” A zašto imate tako velike uši ?”    

 –    ” Da te bolje čujem. ”  

   –    ” A zašto imate tako velike zube. Naročito ova dva ,Kec i Dvojka, ako se ne varam.”   

  –    ” Mislite na ova dva ?”     

–    ” Da. Da, ta dva ispupčena i produžena. Trebali ste kao mali da nosite protezu. Sad je već kasno. Cccc…ccc.. ”    

 –    ” Oni mi služe da te bolje ujedem.”     

–    ” A ne, za to će te morati da doplatite još 50$. ”   

  –    ” O.K.”   

  –    ” Ha,ha,…!!!”   

  –    ” Šta vam je to toliko smešno gospođice ? ”  

   –    ” Oprostite…ha,ha,ha…..molim vas. Vi plaćate, vi ste gazda.

Ali…ha,ha,ha,hi,hi,ha….ha,ha..”

——————

U istom trenutku,

 Zemun

—————-

  Čopor pasa je tiho prelazio ulicu. Zora je tek rudela, dan se belio. Prilazili su  dugačkom redu parkiranih kontejnera. Predvodio ih je jedan žuti kudravi džukac .Opkoliše  jedan kontejner a zatim se ustremiše ka kesama rasutim pored njega .

U tom trenutku jedan penzioner iskoči iz te metalne kante. Čvrsto je stezao četvrt hleb koji je tek na koricama dobijao zdravu zelenu boju buđi. Penzoner se nalazio u bezizlaznom položaju. Bio je okružen hordom izgladnelih pasa a nije želeo da se odvoji od te korice hleba koja bi zadovoljila njegove potrebe u naredna tri dana.

Žuti vođa je gledao  u penzionera i režao, penzioner je gledao u vođu i ćutao dok su mu  zubi sa čitavom veštačkom vilicom podrhtavali. Prolazili su sekundi, neizvesnost je rasla i prosto se mogla osetiti u vaduhu.                                                                                                                      

   Džukac krenu u napad. Iznenada, ni od kud, kada se već penzioner opraštao od svog života, prisećajući se svih glasanja na kojima je učestvovao gde je uvek bio dosledan, patriotski i levičarski nastrojen birač, i očekivao  svakog trenutka da se pobesnele čeljusti sklope nad njegovim nežnim grkljanom, dakle, iznenada se pojavi on.

 Dileja, pas Bozze, Vampira iz Zemuna.   

–    ” AV,AV,VAU, GRR!!!” ( Ostavi penzionera na miru ti žuti pokvareni Kinezu (inače to je bio nadimak ovom opakom psu, i tako su ga znali i zvali svi džukci širom Zemuna))   

–    ” VAV, HRRRRR, AUUU,AV !! ” (  O pa to je onaj glupi pas još glupljeg gospodara. Upamti, Dilejo. Ko se kači sa jednim Kinezom kači sa svim Kinezima ( to je bio opšte popularan naziv za grupu pasa koje je predvodio Kinez))   

–    ” AV !!!” ( Dosta je bilo priče (lajanja). Ja sam te upozorio. Vreme je da platiš za sva svoja nedela. Kinezu čuvaj se dolazi Dileja, pas Bozze, Vampira iz Zemuna..)  

  I tada započe  slavna bitka koja će ući u istoriju pod nazivom ” Obračun kod O.K. kontejnera”.

———————–

Newyork, Newyork

10 minuta kasnije,

hotel ” Poslednja večera”

————————-

– “….Ha,ha,ha. Izvini, ali stvarno nikada nisam imala mušteriju kojem su zubi veći od one stvari.”       

– ” Nećeš je više nikada ni imati. U stvari. nećeš više imati nijednu mušteriju. ”         

– ” AAAAAAA!!…………AAAAAAAAAA…………BEEEEEEEEEE…….KH…KH…..AH…A!”

———————–

Bela soba,

dan kasnije

———————–

   – “Reci Majkl.”       

  – ” Džordž moram ti saopštiti dve vesti. Jednu lošu i jednu koja nije dobra. ”         

   –    ” Da čujem.”           

–    ” Prostitutka Monika Hilari, poznatija pod imenom Big, bad, and Lewinski je nađena mrtva u Newyork-u. Oboje se sećamo divnih trenutaka koje smo proveli sa njom. To je težak udarac za nas i našu službu jer Monika je bila naš dugogodišnji andergraund agent na terenu. ”           

–    ” Da, to je stvarno tragedija.”, (” kako će tek to ON podneti.”, pomisli  Džordž sećajući se specijanog odnosa koji je negovao ON sa Monikom Hilari),

” Da li se zna ko je odgovoran za njenu smrt  ?”       

 –    ” To je ono što je još užasnije. Svi tragovi a naročito poruka ostavljena između njenih bujnih prsiju :” Pozdrav za NJEGA, u potpisu Kardalu” govore da su se naša predviđenja ostvarila i to mnogo ranije no što smo očekivali. ”          

  –    ” Znaš i sam da smo, pre svega, zahvaljujući našem čoveku (čije ime nećemo spominjati jerko zna ko sve ovo čita) uspeli da iskoristimo pokušaj samoubistva Božidara Drakulića na najbolji način i da je on sada sa nama.

Dr Schlog je odgovoran za njegovo stanje. Reći ćeš mu, samo, da tretman mora biti dovršen do sutra. Vreme nam polako ističe Majkl. Ako Bozza ne bude spreman, kraj će biti veoma blizu. ”  

  Nije ni znao koliko je u pravu.

kraj epizode

 sledeće nedelje :  

—————–

epizoda 8.               

   ” OBRAČUN ” 

——————-     

       GLEDAĆETE:    

   Metalna vrata se otvoriše i u prostoriju stupi Dr Schlog.     

        –    ” Dozvolite da vam predstavim novog, boljeg i pre roka dovršenog Bozzu.”

————————————————————————————————–         

posle odjavne špice:

Dileja je pobedonosno stajao pored Kontejnera. Žuti Kinez je vidao svoje bolne rane pored Kineske radnje dok su ostali članovi njegove družine odlučili da više ne budu Kinezi. Našli su novog vođu. Od sada će zvati Dileje.

Iznad Prvomajske ulice granulo je sunce i obasjavalo ovaj veličanstveni, čudesni prizor. Dileja  tužno zalaja za svojim izgubljenim gospodarom a zatim praćen svojim novim drugovima krenu pustom ulicom u susret novim pobedama.             

Penzioner je zadovoljno, pored kontejnera, grickao svoju koru buđavog hleba .  Razmišljao je o svom omiljenom, dragom i neprevaziđenom predsedniku.

Jedino  ga je vera u njega održavala u životu.

 

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.