Why Didn’t They Ask Evans? aka Zašto nisu pitali Evansa? (2022)

Kada se pojavi lik Hugh Laurie u drugoj polovini serije ona (serija) postaje još zabavnija jer taj lik donosi opasne i mračne oblake iznad naših junaka...

Bobi Džons je nedavno penzionisani poručnik Kraljevske mornarice koji se vraća u rodni grad Marčbolt kako bi započeo novi život. Zarađuje za život radeći čudne poslove među kojima je i onaj u golf klubu Marčbolt. Tamo radi kao vozač dobrodušnog doktora Tomasa sve dok ne postane svedok užasnog prizora. Bobi uz pomoć prijateljice iz detinjstva Frenki Dervent odluči da reši misteriju zadnjih reči umirućeg stranca: Zašto nisu pitali Evansa?

Gornji tekst je “preuzet” tj. ukraden sa Pickbox Now platforme gde možete i pogledati sve 4 epizode ove serije snimljene po istoimenom romanu Agate Kristi.

Zanimljivo je da se ovo kod “nas” nalazi u 4 epizode mada je originalno na novoj britanskoj online platformi koja se zove, nećete pogoditi kako, BritBox, spuštena kao trodelna serija…tako da, ako već nemate Pickbox, i “preuzimate” sa nekih drugih mesta, ako ima samo 3 epizode sasvim moguće je da je to u redu.

Kada smo završili sa tehnikalijama vratimo se ovoj veoma dražesnoj i poletnoj ekranizaciji koju nam je u potpunosti priredio lično doktor Haus tj. Hugh Laurie. On ne samo da glumi (doduše manju ali bitnu ulogu u drugoj polovini serije) već je i adaptirao/napisao scenario i režirao sve epizode.

“Zašto nisu pitali Evansa?” je prava TV poslastica za sve ljubitelje misterija i dela Agate Kristi. Ne sećam se da sam ovaj roman ikada čitao ali je taj “naivni dečiji duh” igre koju često nalazimo i u najmračnijim delima gospođe Kristi ovde našao pravog “spiritualistu” u vidu Laurie koji je očigledno uživao u svakom momentu tokom rada na ovoj seriji.

Mada se Kristi (Agata)/Laurie (Hugh) ne libe da se “reše” nekih dragih karaktera u priči što je protivno pomenutom “duhu” serije, te neke “šokantne” (uslovno) smrti doprinose da do samog kraja strepimo za sudbine naših junaka.

A gde ćete bolje zabave od pogađanja ko je zločinac u ove hladne zimsko jesenje dane…

Na skali od (1-5) ocena: 4

recenzija: DeHičkok

p.s. da ne bude zabune, uprkos tekstu koji ide kao podnaslov, Hugh Laurie u ovoj seriji ne glumi meteorologa

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 208

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.